Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Obama salutoval s téglikom v ruke, schytal spŕšku kritiky
Zdielať na

Obama salutoval s téglikom v ruke, schytal spŕšku kritiky

NEW YORK / Americký prezident Barack Obama si vyslúžil kritiku za spôsob, ktorým v utorok zasalutoval príslušníkom námorníctva. Keď vystupoval v New Yorku z vrtuľníku, prítomných vojakov totiž pozdravil s kelímkom v ruke. Biely dom video zverejnil na Instagrame.

Obama je známy tým, že uprednostňuje pitie čaju pred pitím kávy. Obzvlášť, keď ho čaká významný príhovor, píše Daily Mail.

Podľa britského denníku The Daily Telegraph sa Obamovi toto faux pas podarilo krátko po tom, čo pred novinármi v Bielom dome komentoval nálety americkej armády a ich spojencov na islamistov v Sýrii.

Obama hneď na to nastúpil do vrtuľníku. Presúval sa do New Yorku, kde sa má zúčastniť zasadnutia Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov.

Keďže Biely dom video zverejnil, na Twitteri sa spustila diskusia.

Twitter/Adrew Shult

Najabsurdnejšie video

Viacerí nešetrili kritikou na adresu najvplyvnejšieho muža planéty. Video nazvali tým "najabsurdnejším videom prezidenta Obamu, ktoré sme kedy videli".

Twitter/Josh Jordan

Niektorí sa vyjadrili, že ide o "neúctivé správanie" voči vojakom.

Twitter/Faith Evans

Obama ale nie je jediný, kto nezasalutoval presne podľa vojenských pravidiel. Jeho predchodca George Bush mladší kedysi zdravil vojakov so svojím psom Barneym v ruke.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy