Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Sestra smrti zabíjala úmyselne, tvrdí polícia
Zdielať na

Sestra smrti zabíjala úmyselne, tvrdí polícia

RUMBURK / Zdravotná sestra, ktorá pred necelými dvomi týždňami pomohla na druhý svet onkologickej pacientke, podľa polície zabíjala úmyselne. Výpovede jej kolegov z nemocnice v českom Rumburku dokazujú, že sestrička mala k niektorým pacientom veľmi negatívny vzťah. Kriminalisti pracujú s verziou, že práve preto pacientku úmyselne zabila.

Policajní vyšetrovatelia pracovali s verziou, že zdravotná sestra pomocou eutanázie zabíjala zo súcitu. Túto verziu ale vylúčili. "O eutanáziu v žiadnom prípade nešlo alebo o tom nič nesvedčí," uviedol krajský štátny zástupca Ján Jakovec.

Silná dávka draslíku

Sedemdesiatročná žena zomrela v rumburskej nemocnici pred dvoma mesiacmi. Vyšetrovanie preukázalo, že pacientku zabila obrovská dávka draslíku, ktorá spôsobila srdcovú arytmiu a smrť.

Lieky jej mala podať obvinená sestra. Podľa riaditeľa nemocnice je spôsob, akým pacientka zomrela, brutálny. "Pacientka bola pri plnom vedomí a komorová fibrilácia nie je stav, kedy človek odchádza zo sveta pokojne. Je to stav, ktorý by som nazval brutálnym," povedal pre FTV Prima riaditeľ nemocnice Darek Šváb.

Z výsluchov vyplýva, že zdravotná sestra k niektorým pacientom nemala vrúcny vzťah. "Začali sa objavovať informácie o tom, že sa mohlo niečo podobné stať aj v minulosti. Ale aj to, že bola neprívetivá alebo chladná k pacientom alebo informácie typu, že podávala lieky pacientom v rozpore s lekárom," dodal riaditeľ nemocnice.

Nové poznatky do vyšetrovania by mohli priniesť psychiatrické posudky zdravotnej sestry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy