Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Malaysia Airlines sa pýtajú, čo chcete zažiť pred smrťou
Zdielať na

Malaysia Airlines sa pýtajú, čo chcete zažiť pred smrťou

KUALA LUMPUR / Vlnu kritiky a posmechu vyvolala nová súťaž malajzijských aeroliniek s názvom My Ultimate Bucket List. Spoločnosť, ktorá sa spamätáva z dvoch leteckých tragédií, zvolila názov odkazujúci na zoznam vecí, ktoré chcú ľudia zažiť pred smrťou.

Malajzijské aerolinky spustili internetovú kampaň s názvom My Ultimate Bucket List v Austrálii a na Novom Zélande.

Účastníci mali maximálne piatimi slovami popísať, čo by chceli zaškrtnúť v zozname vecí, ktoré chcú zažiť pred smrťou. Cena pre šestnástich víťazov bol iPad či spiatočná letenka do Malajzie, píše The Daily Mail.

Smiech i pohoršenie

Marketingoví stratégovia spoločnosti pravdepodobne pri plánovaní kampane zabudli, že Malaysia Airlines postihli za posledný pol rok dve letecké katastrofy. Dohromady zahynulo 537 ľudí.

Zatiaľ čo niektorí užívatelia sa na názve kampane bavili, iní sa sťažovali, že je necitlivá, píše The Independent.

Bežná fráza

Aerolinky názov súťaže stiahli a odkaz na ňu odstránili zo svojich internetových stránok. Kampaň naďalej prebieha, súťažiacich sa pýta na miesta, ktoré by si priali navštíviť či aktivity, ktoré by chceli zažiť.

Spoločnosť vo svojom vyhlásení vysvetlila, že názov My Ultimate Bucket List si zvolila s ohľadom na to, že v Austrálii a na Novom Zélande ide o bežne používanú frázu.

Twitter

Nové ponuky

Letecká spoločnosť sa po leteckých katastrofách vyrovnáva s prepadom predaja leteniek. Aerolinky zlacneli ceny na niektorých trasách a zaviedli nové špeciálne ponuky.

Podľa austrálskych médií letecká spoločnosť takmer dvakrát navýšila maržu pre austrálskych predajcov leteniek.

Aerolinky tento rok prišli v marci o Boeing 777 s 239 ľuďmi na palube, ktorý sa stratil z leteckých radarov cestou z Kuala Lumpur do Pekingu. V júli ďalší Boeing 777 s takmer 300 ľuďmi na palube zostrelili separatisti nad východnou Ukrajinou. Tragédiu nikto neprežil.

Pozrite si video z miesta tragédie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy