Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dve lietadlá museli núdzovo pristáť. Dôvodom bol priestor na nohy
Zdielať na

Dve lietadlá museli núdzovo pristáť. Dôvodom bol priestor na nohy

WASHINGTON / V Spojených štátoch boli v posledných dňoch hlásené v civilnom letectve dva incidenty, ktoré súviseli s malým priestorom pre nohy cestujúcich. V oboch prípadoch sa pilot rozhodol k núdzovému pristátiu a vysadeniu konfliktných osôb.

Šesťdesiatjedenročný Parížan Edmond Alexandre sa vo štvrtok počas letu spoločnosti American Airlines z Miami do francúzskej metropoly tak rozčúlil, keď cestujúca pred ním sklopila operadlo svojho kresla, že sa dostal do konfliktu aj s posádkou.

Ochranca kolien

Tá sa rozhodla pre medzipristátie v Bostone, kde ho podľa miestneho prokurátora čaká súd.

Pri nedeľnom lete spoločnosti United Airlines z Newarku do Denveru použil jeden z cestujúcich pomôcku nazývanú Knee Defender (Ochránca kolien), ktorou zablokoval sklopenie sedadla pred ním.

Pomôcka je v lietadlách zakázaná a letuška požiadala o jej odstránenie, čo ale muž odmietol. Žena sediaca pred ním mu chrstla vodu z pohára do tváre a hádka sa tak vyhrotila, že pilot pristál v Chicagu a oboch vysadil.

Naozaj kuriózny dôvod na pristátie mali piloti lietadla spoločnosti American Airlines na trase Los Angeles - New York pred asi rokom. Neplánovane museli pristáť v Kansas City kvôli žene, ktorá si hlasno spievala a nechcela s tým prestať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy