Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
K vyveseniu vlajky na ukrajinskom mrakodrape sa priznal Spiderman
Zdielať na

K vyveseniu vlajky na ukrajinskom mrakodrape sa priznal Spiderman

Zdroj: facebook: Mustang Wanted

KYJEV / K vyveseniu ukrajinskej vlajky v centre ruskej Moskvy sa v piatok priznal známy ukrajinský aktivista Hryhorij, ktorý si pre svoje početné akrobatické kúsky na rôznych vysokých budovách sveta vyslúžil prezývku Spiderman.

Mladík vystupujúci pod pseudonymom Mustang Wanted o tom informoval prostredníctvom svojich profilov na sociálnych sieťach, pričom ako dôkaz pripojil aj fotografiu, ako stojí na vrchole päťcípej hviezdy čnejúcej sa nad mrakodrapom.

Oslobodenie občanov

Dvadsaťšesťročného aktivistu k tomu podľa jeho slov viedlo "úprimné národné cítenie," cituje ho spravodajský portál Kyiv Post.

"Musím sa k tomu priznať, pretože chcem dosiahnuť oslobodenie nevinných ruských občanov, ktorí sa môžu stať obeťou ruskej justície," uviedol prostredníctvom svojho profilu Mustang Wanted na sociálnej sieti Facebook.

Zadržanie parašutistov

Narážal tým na zadržanie štyroch ruských parašutistov. Tí v deň vyvesenia ukrajinskej vlajky na známom mrakodrape zo stalinistickej éry uskutočnili z rovnakého miesta zoskoky padákom. Podľa Hryhorija však s jeho iniciatívou nemajú nič spoločné a osobne ich v živote nestretol. Rusom hrozí v prípade odsúdenia až sedem rokov za mrežami.

Ukrajinská vlajka zaviala na mrakodrape v Moskve v stredu ráno. Časť tamojšej päťcípej žltej hviezdy tiež premaľovali na modro tak, aby pripomínala ukrajinské národné farby. Vlajku po troch hodinách z vrcholu budovy odstránili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy