Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Atletická dráha v pravom uhle. Aj to je Čína
Zdielať na

Atletická dráha v pravom uhle. Aj to je Čína

Zdroj: Reprofoto/The Daily Telegraph

HEILONGJIANG / Športoví činitelia pred návštevou pohlavárov komunistickej strany modernizovali štadión. Chceli zapôsobiť, namiesto toho si vyslúžili posmech. Dopustili sa zásadnej chyby - zákruty na atletickej dráhe sú v pravom uhle. Správu priniesol britský The Daily Telegraph.

Atletická dráha s pravouhlými zákrutami vyzerá neuveriteľne. Jej fotky a videá zdieľali ľudia na čínskej sociálnej sieti Weibo.

Štadión navštívil aj štáb tamojšieho televízneho programu Newsnight, ktorého členovia sa po dráhe prebehli, píše The Daily Telegraph.

"Všetko vyzerá skvele, až na tú trať. Skutočne nezodpovedá atletickým štandardom," povedal jeden z miestnych obyvateľov.

Reprofoto/The Daily Telegraph

Jednoduché vysvetlenie

Zástupcovia komunistickej strany narýchlo ohlásili kontrolnú návštevu. Dráha nebola dokončená, pôvodný povrch bol opotrebovaný a nebolo vidieť správny vzor dráhy.

Kompetentní by nestihli namaľovať oválne čiary, na rad prišli pravé uhly. "Nepáči sa nám to, ale ak nám zástupcovia strany nepovedia, aby sme to zmenili, čo s tým máme robiť?" priznal jeden zo športových činiteľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy