Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Berlusconiho uznal súd v kauze Rubygate nevinným
Zdielať na

Berlusconiho uznal súd v kauze Rubygate nevinným

MILÁNO / Taliansky odvolací súd v piatok zbavil viny bývalého premiéra Silvia Berlusconiho. Ten čelil obžalobe z plateného sexu s neplnoletou a tiež zo zneužitia právomoci. Súd prvého stupňa politika minulý rok odsúdil na sedemročný trest a zakázal mu doživotne vykonávať verejné funkcie.

Rozsudok odvolacieho súdu nie je právoplatný, pretože v Taliansku existuje ešte jedna možnosť odvolať sa. Zrejme ju v tomto prípade využije prokuratúra. Konečný verdikt tak pravdepodobne zaznie až na najvyššom súde.

Trojčlenný senát milánskeho odvolacieho súdu sa o verdikte radil štyri hodiny. Expremiéra nakoniec zbavili viny vo všetkých bodoch obžaloby.

Sudca prekvapivý rozsudok vysvetlil tým, že sa podľa nich prokuratúre nepodarilo dostatočne preukázať trestné činy.

Verdikt potešil

Berlusconiho advokáti a priaznivci oslobodzujúci rozsudok privítali s nadšením. "Zbavenie viny prekonalo všetky moje očakávania," uviedol obhajca Frank Coppi.

Členovia Berlusconiho strany považujú verdikt za veké zadosťučinenie. "Konečne pravda. Škoda, že všetky tie klamstvá o Berlusconim prepísali politické dejiny našej krajiny," uviedla pravicová poslankyňa Daniela Santanche.

Mediálny magnát mal v roku 2010 pohlavný styk s marockou tanečnicou Karimou Mahrúg, ktorá vystupovala pod umeleckým menom Ruby.

Dievča ale v dobe ich zblíženia nebolo plnoleté. Podľa talianskych zákonov je to trestné, Berlusconiho odsúdili na 7 rokov za sex s Ruby.

Verdikt nad Berlusconiho sexom s maloletou, pozrite si video:

Berlusconi čelil i obvineniu, že sa intervenciou u polície snažil zabrániť zatknutiu Mahrúg, ktorá bola podozrivá z krádeže. Dopustil sa tak zneužitia právomoci.

Bunga-bunga parties

V súdnej sieni sa pretriasali veľmi pikantné podrobnosti týkajúce sa preslávených Berlusconiho večierkov známych ako bunga-bunga party. Na akciách sa objavovali prostitútky, ktoré sprostredkovávali najatí ľudia.

Ženy mu nikdy nevedeli odolať. Aj počas parlamentných volieb sa na dnes už expremiéra vrhali. Navyše boli nahé, Voľby v Taliansku. Nahé ženy útočili na Berlusconiho.

Ročný trest

Bývalý premiér si momentálne odpykáva ročný test za daňové úniky. Preto vykonáva verejne prospešné práce a raz za týždeň pomáha v domove dôchodcov, Berlusconi nastúpil do domova dôchodcov.

Berlusconi dostal i dvojročný zákaz vykonávať volené funkcie, Súd zakázal Berlusconimu vykonávať verejnú funkciu, na dva roky.

Berlusconi pracuje v domove dôchodcov, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy