Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Berlusconiho odsúdili na 7 rokov za sex s Ruby
Zdielať na

Berlusconiho odsúdili na 7 rokov za sex s Ruby

MILÁNO / Taliansky súd uložil sedem rokov väzenia Silviovi Berlusconimu v afére Rubygate, v ktorej bol taliansky expremiér obžalovaný z pohlavného styku s neplnoletou prostitútkou. Politik bol rovnako odsúdený k doživotnému zákazu výkonu verejnej funkcie.

Zneužíval svoje právomoci

Proti rozsudku súdu prvého stupňa je možné sa odvolať, čo Berlusconiho obhájcovia plánujú urobiť. Prípad sa tak natiahne zrejme na celé roky.

Súd uznal politika vinným jednak z toho, že si zaplatil za sex s neplnoletou, čo je v Taliansku trestné a jednak z toho, že zneužil svoje právomoci v snahe celú kauzu zaretušovať.

Sex spolu nikdy nemali

Ústrednou postavou procesu Rubygate je mladá marocká tanečnica Karima Mahrúgová alias Ruby, s ktorou Berlusconi udržoval styk.

Naviac Berlusconi podľa súdu zneužil svoju právomoc, keď sa intervenciou u polície snažil zabrániť zatknutiu tejto mladej ženy podozrivej z krádeže. Berlusconi i Mahrúgová obvinenia odmietajú a tvrdia, že sex spolu nikdy nemali.

S justíciou zápasí už dlho

Berlusconi s justíciou zápasí dlhodobo, v posledných mesiacoch ale pre neho skončilo hneď niekoľko káuz nepriaznivo. V máji mu napríklad odvolací súd potvrdil 4-ročný trest väzenia za daňové úniky v spoločnosti Mediaset, ktorú vlastní. 76-ročný mediálny magnát však doteraz nikdy nebol odsúdená právomocne.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy