Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zatkli najhľadanejšieho narkobaróna, zapíjal futbalové víťazstvo
Zdielať na

Zatkli najhľadanejšieho narkobaróna, zapíjal futbalové víťazstvo

TIJUANA / Mexickí vojaci zatkli šéfa drogového kartelu v Tijuane Luisa Fernanda Sáncheza Arellana, ktorý patril k najhľadanejším pašerákom. Na jeho hlavu bola vypísaná odmena päť miliónov dolárov. Narkobaróna zadržali, keď oslavoval víťazstvo Mexika nad Chorvátskom počas futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii, píše server CBC.

Tridsaťsedemročného Arellana známeho aj ako Inžinier, zatkli vojaci v jednom z domov v rezidenčnej štvrti pohraničného mesta Tijuana.

Stalo sa tak hodinu po skončení zápasu, kedy zapíjal víťazstvo Mexika s priateľmi. Informáciu potvrdil predstaviteľ mexických bezpečnostných zložiek, informoval server CBC.ca.

Vo väzení alebo mŕtvi

Kartel Arellao Félix v Tijuane založilo začiatkom 90. rokov desať bratov. Gang prevážal drogy z Mexika do USA a bol zodpovedný za stovky vrážd. Stal sa i predlohou pre film Traffic - nadvláda gangov.

Mexická a americká polícia v prvej dekáde 21. storočia začala proti kartelu tvrdo vystupovať a citeľne ho oslabila. Niektorí z bratov sedia vo väzení, ďalší prišli o život.

Drogy v Bratislave

V utorok zasahovali v Bratislave kukláči. Išlo o akciu zameranú na drogy. Po tom, ako na križovatke zastavili auto, vytiahli z neho vodiča aj jeho priateľku. 

Pozrite si priloženú reportáž Silvie Bartoňovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy