Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena zastavila na diaľnici kvôli káčatkám, zabila dvoch ľudí
Zdielať na

Žena zastavila na diaľnici kvôli káčatkám, zabila dvoch ľudí

MONTREAL / Kanaďanke hrozí doživotný trest, pretože zastavila svoje auto v rýchlom diaľničnom pruhu, aby zachránila skupinu opustených káčatok. Do jej auta narazil motocykel s dvojčlennou posádkou, ktorá zahynula. Správu priniesol USA Today.

Dnes dvadsaťpäťročná Emma Czornobaj zastavila 27. júna 2010 vo vnútornom pruhu diaľnice neďaleko Montrealu. Zbadala skupinu opustených káčatiek a chcela ich odviezť domov. Uprostred cesty jej hrozilo nebezpečenstvo.

Do jej vozidla narazil motocykel Harley-Davidson. Šoféroval päťdesiatročný André Roy, za ktorým sedela jeho štrnásťročná dcéra. Na druhej motorke išla Royova žena, ktorá sa autu stihla vyhnúť.

Hrozí jej doživotie

André Roy zomrel priamo na diaľnici v manželkinom náručí, dcéra Jessica podľahla zraneniam v nemocnici. Počas súdu zaznelo, že Roy išiel pravdepodobne vyššou rýchlosťou, než bola povolená.

Vdova síce podľa amerického USA Today ženu zo smrti svojich najbližších neobviňuje, porotcovia ale majú na celú vec iný názor.

Finančnú analytičku v piatok obvinili zo zabitia z nedbalosti a pridali naviac dva trestné činy nebezpečného riadenia. Za tie hrozí Emme štrnásť rokov väzenia, samotné zabitie jej môže vyniesť doživotie.

Prokurátorka: Nemá to cenu

Verdikt si Emma vypočula v slzách. Konečnú výšku trestu sa dozvie v auguste, do tej dobe bude na slobode. Podľa právnika Marca Labella, ktorý obvinenú zastupuje, prekrútila porota zmysel termínu nedbalosť.

"Paragraf sa používa, keď hovoríme o ľuďoch pod vplyvom alkoholu alebo drog, zúčastňujú sa nelegálnych pretekov alebo pre zábavu riskujú svoje i cudzie životy," cituje advokáta denník The Times.

Prokurátorka Annie-Claude Chasse si myslí niečo iné. "Vysielame tým spoločnosti jasný signál, že kvôli zvieratám sa na diaľnici skrátka nezastavuje. Nemá to cenu," obhajuje žalobkyňa verdikt montrealskej poroty.

Okamžitá smrť

Nedávno sa stala jazda na motorke osudnou aj dvadsaťdeväťročnému Slovákovi. Motocyklista narazil do zadnej časti kamióna.

Pozrite si priloženú reportáž Veroniky Daubnerovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy