Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pápež sa ostro pustil do mafiánov
Zdielať na

Pápež sa ostro pustil do mafiánov

CASSANO / Pápež František navštívil taliansky región Kalábrie, kde sa stretol s väzňami a pomodlil sa za obete mafie. Vrcholom pápežovho programu bola omša pod šírim nebom, počas ktorej odsúdil miestnu mafiu. Informáciu priniesol Wall Street Journal.

Pápež sa vydal na dvanásťhodinovú návštevu Kalábrie s vrtuľníkom. Pristál na dvore väznice Castrovillari. Stretol sa s dvoma stovkami miestnych väzňov, s každým sa pozdravil a prihovoril sa im. "Aj ja robím chyby a musím činiť pokánie," uistil ich František.

Počas omše pod holým nebom s Sibari odsúdil jednu z najnebezpečnejších skupín organizovaného zločinu v Taliansku. Ide o mafiánsku organizáciu 'Ndrangheta, ktorá pôsobí na juhu Apeninského polostrova. Pápež ju označil za veľké zlo, píše Wall Street Journal.

Pápež na návšteve južného Talianska. Pozrite si priložené video:

"Tí, ktorí vo svojom živote nasledujú cestu zla tak ako mafiáni, nie sú prijatí Bohom. Sú exkomunikovaní," vyhlásil pápež pred tisíckami ľudí.

Proti zlu je podľa neho potrebné bojovať a musí byť odstránené. Cirkev musí napnúť všetky sily a proti organizovanému zločinu zakročiť.

Pápež sa stretol aj s väzneným otcom a babičkami trojročného chlapca, ktorý by minulý rok v apríli zavraždený spoločne so starým otcom, pretože miestnej mafii dlhoval peniaze. Prípad šokoval celé Taliansko.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy