Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dievčatá (†14,†16) najprv znásilnili, potom ich našli obesené
Zdielať na

Dievčatá (†14,†16) najprv znásilnili, potom ich našli obesené

NAÍ DAILLÍ / Vlnu pobúrenia vyvolal postup polície v Indii, kde znásilnili dve mladé dievčatá. Keď zmizli, otec jednej z nich žiadal, aby bolo vyhlásené pátranie - policajti ale muža ignorovali. Dievčatá našli obesené na strome. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Odišli na toaletu

Telá dvoch dievčat našli dedinčania v štáte Utar-Pradéš obesené na mangovníku. Podľa rodiny sa tínedžerky stratili večer, keď odišli na toaletu. Pitva ukázala, že ich pred obesením zneužili a uškrtili.

"Prišiel za mnou policajt, ktorý mi oznámil, že moju dcéru našli obesenú na strome. Chcem, aby sa prípadom zaoberala federálna polícia, miestnej neverím," povedal otec jednej z mŕtvych.

Päť mužov

Príbuzní zavraždených tvrdia, že dievčatá brutálne znásilnilo päť mužov z dediny. Tí ich potom tiež usmrtili. Rodina obvinila z účasti na vražde aj miestnych policajtov. Odmietli totiž začať vyšetrovanie a násilníkov dokonca chránili, pretože pochádzali z tej istej kasty.

Policajti zareagovali až potom čo rozhorčení dav vyšiel do ulíc a zablokoval cesty. "Traja muži boli obvinení z vraždy, dvoch z nich sme už zatkli, tretí obvinený je stále na úteku," informuje vyšetrovateľ. Medzi zadržanými je aj policajt, ktorý sa spolčil s páchateľmi.

Polícia stále pátra aj po jeho kolegovi. Vyšetrovatelia odobrali vzorky DNA, ktoré im pomôžu usvedčiť páchateľov. Podľa nových zákonov im za tento ohavný čin hrozí až trest smrti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy