Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž (65) uniesol Andrejku (9) a znásilnil ju
Zdielať na

Muž (65) uniesol Andrejku (9) a znásilnil ju

VARŠAVA / Poliaci riešia pedofilný škandál. Muž (65) uniesol z detského ihriska dievčatko (9) a zabarikádoval sa s ním vo svojom byte. Kým sa policajti k nemu dostali, malé dievčatko znásilnil.

Andrejka sa hrala pri svojom dome na detskom ihrisku v poľskom Kolobrzegu. V jednej chvíli k nej prišiel šesťdesiatpäťročný muž, ktorý ju na sladkosti nalákal domov. Udalosť sledovala spoza okna susedka, ktorá okamžite zalarmovala políciu.

Dievča zatiahol do bytu

"Prijali sme informáciu o tom, že muž zatiahol deväťročné dievčatko k sebe do bytu, kde ju brutálne znásilnil," uviedol hovorca polície Mariusz Ciarka.

Na miesto okamžite vyrazili policajti v doprovode špeciálnych jednotiek. Muž sa medzitým zabarikádoval vo svojom byte a s policajtmi nekomunikoval. Tí sa nakoniec rozhodli vyvaliť dvere. "Nevedeli sme, aké má úmysly. Obávali sme sa, že chce dievčatko zabiť," dodal hovorca polície.

Chránili muža pred susedmi

Dôchodca pritom pôsobil normálnym dojmom. Nikdy predtým nebol súdne trestaný. Susedia boli z udalosti v šoku. Polícia musela nakoniec pedofila aj brániť. Obyvatelia sídliska sa totiž rozhodli vziať spravodlivosť do vlastných rúk. "Chceli muža zlynčovať, nevedeli mu tento čin odpustiť. Policajti ho museli teda chrániť," dodáva Cziarka.

Muža okamžite previezli do cely policajného zaistenia, kde sa s ním stretol už aj psychológ. Ten jednoznačne potvrdil, že muž bol v čase konania činu pri zmysloch a uvedomoval si čo robí.

Prípadom sa začal zaoberať už aj prokurátor. "Prípad sme postúpili súdu a muža sme obvinili z trestného činu znásilnenia a z trestného činu pedofílie, za čo mu hrozí trest až 15 rokov," píše sa vo vyjadrení Okresnej prokuratúry v Kolobobrzegu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy