Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nešťastie v škôlke. Dievčatko (†5) prehltlo pripináčik, zomrelo
Zdielať na

Nešťastie v škôlke. Dievčatko (†5) prehltlo pripináčik, zomrelo

TEXAS / Päťročné dievčatko sa udusilo v materskej škole v texaskom meste Frisco . Dieťa prehltlo pripináčik. Učiteľka sa ho spoločne so zdravotnou sestrou pokúšala zachrániť. Zomrelo na zlyhanie dýchacích ciest, píše britský The Daily Mail.

Zvierala si krk

Nešťastie sa stalo v 12. decembra minulého roku krátko pred šiestymi narodeninami dievčatka. Meaghan Levy prehltla v materskej škole pripináčik z nástenky. Keď si učiteľka všimla, že si rukami drží krk a dusí sa, zobrala malú Meaghan k zdravotnej sestre. Tá v chodbe odpadla.

Napriek obrovskej snahe sa ju nepodarilo oživiť. "Modlili sme sa, rozprávali sa s ňou a šepkali do ucha, aby vydržala," opisuje teta dievčatka Erika.

Z tragédie sa matka dievčatka nedokáže spamätať. Pozrite si priloženú reportáž:

Zmeny v materských školách

Po preskúmaní röntgenových snímkov lekári zistili, že príčinou smrti bol pripináčik, ktorý sa jej zapichol do pľúc. Smrť bola označená ako nehoda.

"Nepochybujem o tom, že každý v škôlke urobil všetko pre to, aby Meaghan zachránili," povedala jedna z matiek, ktorej dieťa navštevuje tú istú materskú školu.

Rodina dievčatka dúfa, že smrť ich milovaného dieťaťa prinesie zmeny v materských školách a to vrátane zákazu pripináčikov. Odštartovali petíciu, aby úrady začali pracovať na zlepšení kontroly a zabezpečení zdravotníckeho zariadenia v škôlkach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy