Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Japonsko zasiahlo najničivejšie zemetrasenie po Fukušime
Zdielať na

Japonsko zasiahlo najničivejšie zemetrasenie po Fukušime

Zdroj: google earth

TOKIO / Najmenej 17 ľudí utrpelo zranenia pri silnom zemetrasení, ktoré v pondelok ráno miestneho času zasiahlo japonskú metropolu Tokio. Uviedla to japonská verejnoprávna televízna stanica NHK. Podľa požiarnych zborov, na ktoré sa odvolala agentúra AP, boli zranení štyria ľudia. Hmotné škody zatiaľ nie sú hlásené.

Epicentrum 160 km pod morom

Zemetrasenie o sile 6,0 stupňa nastalo o 05:18 miestneho času (v nedeľu 22:18 SELČ), uviedol japonský meteorologický ústav. Epicentrum otrasov bolo zaznamenané pri ostrove Izu Ošima neďaleko Tokia v hĺbke 160 kilometrov pod morom.

Otrasy boli možné cítiť vo veľkej časti Japonska, najvýraznejšie ale v strede Tokia. Podľa japonskej stanice NHK to bolo najsilnejšie zemetrasenie zaznamenané v japonskej metropole od otrasov, ktoré nasledovali po katastrofálnom zemetrasení a vlne cunami v marci 2011. Katastrofa si vtedy vyžiadala takmer 19 000 mŕtvych a vážne poškodila jadrovú elektráreň Fukušima. Z nej správy o škodách či neobvyklé udalosti neprišli.

17 ľudí je zranených

Niektorí ľudia sa zranili pri páde, keď sa ozvali otrasy. Väčšinou ide o staršie osoby. Zranenia vraj nie sú vážne.

Po zemetrasení podľa rovnakého zdroja tiež došlo k meškaniu na niektorých železničných tratiach. V zasiahnutých oblastiach úrady v rámci prevencie obmedzili rýchlosť na diaľniciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy