Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
V Káhire a na Sinaji zomreli po atentátoch minimálne 4 ľudia
Zdielať na

V Káhire a na Sinaji zomreli po atentátoch minimálne 4 ľudia

KÁHIRA / Pri atentátoch v Egypte v piatok prišli o život najmenej štyria ľudia. Jeden policajt a jeden ďalší človek zomrel po útoku v Káhire a samovražedný atentátnik potom pri atentáte na Sinajskom polostrove. S odvolaním sa na ministerstvo vnútra o tom informovala agentúra AFP.

Bomba v aute

Dejiskom prvého káhirského útoku, pri ktorom boli zranení traja ľudia a zomrel policajt, bola luxusná štvrť Heliopolis. Potom večer vybuchla bomba v nastraženom vozidle pri stanici metra v centre hlavného mesta.

Samovrah zaútočil na armádne kontrolné stanovište na juhu Sinajského polostrova a okrem neho tam zomrel jeden egyptský vojak. Podľa serveru egyptského listu Al-Ahrám sa atentát odohral na diaľnici v meste At-Túr, ležiacim na trase medzi Káhirou a turistickým strediskom Šarm aš-Šajch.

Autobus s robotníkmi

Pri druhom sinajskom útoku potom bomba zasiahla autobus s egyptskými robotníkmi. Vybuchla vo chvíli, keď vystupovali, a päť ich zranila.

Na Sinajskom polostrove pôsobia islamskí radikáli. Armáda nedávno oznámila, že má toto územie už pod kontrolou, avšak incidenty ako ten piatkový tam pokračujú. Od minulého roka extrémisto na Sinaji zabili 500 ľudí, hlavne policajtov a vojakov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy