Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Vo Fínsku padlo lietadlo s parašutistami, zomrelo osem ľudí
Zdielať na

Vo Fínsku padlo lietadlo s parašutistami, zomrelo osem ľudí

Zdroj: ISIFA

HELSINKI / Život ôsmich ľudí si v nedeľu vyžiadala havária vrtuľového lietadla s amatérskymi parašutistami na juhovýchode Fínska. Nešťastie sa stalo pri meste Jämijärvi. Stroj dopadol na zem a vznietil sa. Telá ôsmich mŕtvych našli vyšetrovatelia vo vnútri zhoreného trupu. Štátnu príslušnosť obetí polícia zatiaľ neprezradila.

Jedna z najväčších tragédií

Nešťastie sa udialo pri meste Jämijärvi. Stroj s jedenástimi ľuďmi na palube sa podľa všetkého dostal do problémov náhle. Podľa svedkov sa zrútil veľmi rýchlo. Trosky sa po dopade vznietili. Fínske média označujú túto leteckú nehodu za jednu z najväčších v posledných desaťročiach.

V lietadle Comp Air 8 bolo jedenásť ľudí a trom z nich sa podarilo včas vyskočiť. Lietadlo malo pravdepodobne problémy s motorom. Niektoré časti sa od stroja údajne oddelili ešte pred dopadom. Lietadlo sa zrútilo z veľkej výšky do lesa pri Jämijärvi. Tamojšie letisko využíva mnoho amatérskych parašutistov.

Identifikácia tiel podľa DNA

Podľa polície bude identifikáciu ôsmich obetí havárie lietadla možná až po analýze DNA.  Polícia na tlačovej konferencii informovala, že identitu obetí síce pozná, ale kvôli ťažkým zraneniam nie je možné telá rozlíšiť. Vyšetrovatelia príčinu havárie zatiaľ nepoznajú. Vypočuli už ale troch ľudí, ktorí tragédiu prežili.

Telá mŕtvych nechala polícia ešte v noci previesť do márnice. Výsledky identifikácie by mali byť známe až o niekoľko dní.

Trojici zachránených sa ešte pred dopadom podarilo vyskočiť. Ich zdravotný stav je dobrý. Podľa lekárov utrpeli len ľahké zranenia. V súčasnosti sú v nemocnici v Tampere. Polícia uviedla, že zachránených síce predbežne vypočula, ale na určenie príčiny nehody ich výpoveď nestačila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy