Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Únoskyňu detí Pfeifer zatkli na letisku v LA
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Únoskyňu detí Pfeifer zatkli na letisku v LA

LOS ANGELES / Mária Pfefier, slovenská matka, na ktorú poľovala americká FBI, sa ocitla v putách. Americké médiá priniesli informáciu o jej zadržaní na letisku v kalifornskom Los Angeles. Podľa posledného rozhovoru si bola úplne vedomá toho, čo ju v USA čaká.

Zadržaná na letisku v LA

Americká televízia ABC informovala o tom, že Mária Pfeifer bola zadržaná na letisku v Los Angeles. Priletela z Francúzska, kde jej v decembri odobrali deti po tom, čo ju 18 mesiacov hľadali americké úrady. Presne toľko totiž Bob Pfeifer a Larry Hummel nevideli svojich synov.

Obaja otcovia teraz majú deti vo svojej starostlivosti. V rukách majú dokumenty, ktoré Márii odopierajú rodičovské práva. "Pani Pfeifer aj centrum žiadalo o pomoc pri riešení tejto situácie, bohužiaľ centrum pre medzinárodnú ochranu detí a mládeže už nemá ďalšie kompetencie, aby v tejto veci konalo," uviedla riaditeľa Centra pre medzinárodnú ochranu detí a mládeže (CICP) Andrea Cisárová.

Maria teraz bude čeliť okrem iného obvineniam z únosu svojich vlastných detí. Hrozí jej 5-ročné väzenie. Hlavný argument Márie bude pravdepodobne jej starostlivosť o deti. Potvrdzuje to aj jej vyjadrenie z decembra minulého roku. "Mám tu všetky papiere a dokumenty, ako som sa starala o deti. Od riaditeľky z jednej školy, aj Sashovej aj Jerryho," povedala Mária.

Kaucia 100 000 €

Mária má ešte jednu šancu. Môže však ešte zložiť kauciu 100 000 dolárov. O deti a svoju povesť by tak mohla bojovať na slobode. "Viem, že každé dieťa potrebuje matku aj otca. Ale desím sa toho, že by znova nášho syna uniesla," hovorí Larry Hummel, otec Sashu. "Bojí sa. Jerry už nechce byť unesený," hovorí Bob Pfeifer.

Otcovia sú si podľa vlastných vyjadrení plne vedomí, že žiadne dieťa nechce vidieť svojho rodiča vo väzení. Je preto otázne, ako budú ďalej v procese vystupovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy