Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Londýne zahynul za zvláštnych okolností René (†43)
Zdielať na

V Londýne zahynul za zvláštnych okolností René (†43)

LONDÝN / Britská polícia vyšetruje v týchto dňoch smrť Slováka (†43). Ten mal zomrieť na stavbe v londýnskom metre. René Tkáčik je prvou obeťou jedného z najväčších inžinierskych projektov súčasnosti. Smrteľný úraz utrpel počas výstavby rozsiahlej siete mestských tunelov.

Tragédia v tuneli

Holborn je dopravným uzlom v Londýne, kde malo dôjsť k tragickej nehode. René pracoval v tuneli, v 10-metrovej hĺbke. Narábal tam s betónom. Ten sa však uvoľnil a padol priamo zo stropu tunela na slovenského robotníka.

"Naše myšlienky patria rodine a priateľom tohto robotníka," píše sa v stanovisku železničnej spoločnosti Crossrail. "Nebudeme sa k tomu vyjadrovať pred kamerou," uviedol hovorca spoločnosti Nick Mann.

Miliardový projekt

Robotník, pôvodom zo Slovenska, pracoval na projekte prepojenia západného Londýna s východným. Na tejto miliardovej stavbe pracujú stovky ľudí z celého sveta. Prvou obeťou tohto projektu sa stal Slovák.

"Štatisticky je veľmi málo pravdepodobné, že človek akejkoľvek národnosti zomrie pri vykonávaní povolania v tejto krajine, pretože pravidlá bezpečnosti pri práci sa dodržiavajú," tvrdí Jaro Bernát z Osbornes Solicitors London. 

René sa presťahoval do Anglicka iba pred niekoľkými mesiacmi, a to zo Španielska. Jeho manželka a rodina by mali podľa slovenského právnika v Londýne žiadať od vedenia železníc konkrétne informácie o nehode. "Odporúčame skontaktovať sa s relevantnou právnickou firmou," dodal Bernát. Slováka považovali jeho kolegovia za tichého a slušného človeka. Na stavbe, kde zahynul, si uctili jeho pamiatku.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy