Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Skontrolujte si prsia! Nová kampaň chce zachrániť životy
Zdielať na

Skontrolujte si prsia! Nová kampaň chce zachrániť životy

BRATISLAVA / Vynikajúci nápad! Tisícky Britiek sa zapojili do kampane zameranej proti rakovine prsníka, ktorá má jediný cieľ - zachrániť ľudské životy. Treba len dúfať, že bude úspešná.

Prsia na strane 3

Rakovina prsníka postihne ročne 50- tisíc britských žien, pritom zabrániť prepuknutiu tohto ochorenia nie je až také zložité. Stačí dbať na jedno - prevenciu! Tohto sa chytil aj britský denník The Sun, ktorý vytvoril kampaň s príznačným názvom "Check´em Tuesday", ktorá má medzi britskými ženami veľký úspech.

Tejto kampani venuje v svojom denníku stranu 3 a spolupracuje na nej s charitatívnou organizáciou CoppaFeel, ktorá sa zaoberá práve ochoreniami prsníkov.

Skorá diagnóza zachráni

Najväčším odborníkom na ženské telo je žena sama. Žiadna by preto nemala byť v otázke svojho zdravia pasívna. Je lepšie navštevovať lekára pravidelne ako čakať, kým sa ochorenie začne prejavovať. Skorá diagnóza rakoviny prsníka je totiž mimoriadne dôležitá a aj liečba je účinnejšia. Táto kampaň, ako aj mnohé iné, sa snaží naviesť ženy k správnemu zvyku pravidelne si kontrolovať svoje prednosti.

Na čo si teda dať pozor? Pozornosť zbystrite, ak zbadáte zmeny v tvare, veľkosti či textúre pokožky prsníka, opuchy v podpazuší alebo v oblasti kľúčnej kosti. Pozorne si sledujte bradavky, ich tvar a smer. O hrčkách a výtokoch ani nehovoriac. Pri najmenšom náznaku pochybnosti kontaktujte svojho lekára.


Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy