Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
O toto prišiel Janukovyč, Únia zmrazila jeho majetok
Zdielať na

O toto prišiel Janukovyč, Únia zmrazila jeho majetok

BRUSEL / Európska únia zmrazila majetok ukrajinského exprezidenta Viktora Janukovyča a ďalších 17-ich bývalých popredných predstaviteľov Ukrajiny. Brusel zverejnil vo vestníku mená všetkých osôb, proti ktorým uplatnil finančné sankcie. Únia tým vyhovela žiadosti nového vedenia Ukrajiny. Sankcie platia od dnes.

Prišli o luxusný majetok

Na zozname ľudí, ktorých majetok žiadal Kyjev odstaviť kvôli podozreniu zo sprenevery miliary dolárov zo štátnych peňazí, je napríklad bývalý premiér Mykola Azarov, exminister vnútra Vitalij Zacharčenko či niekdajší generálny prokurátor Viktor Pchonka. Pozrite sa, ako žil exprokurátor.

Medzi bývalých prominentov bez prístupu k svojmu majetku v EÚ patria aj obaja Janukovyčovi synovia Oleksandr a Viktor. Ako žil Janukovyč si pozrite TU.

Janukovyča už vyšetrujú viaceré štáty

Podobný krok už minulý týždeň urobili Švajčiarsko a Lichtenštajnsko a samostatne ako prvá členská krajine EÚ tiež Rakúsko. Švajčiarsko vyšetruje Janukovyča kvôli podozreniu z prania špinavých peňazí.

Bývalý ukrajinský líder pritom minulý piatok na tlačovej konferencii v ruskom Rostove na Done poprel, že by mal v zahraničí nejaké bankové účty. Postihy pre predstaviteľa bývalého ukrajinského režimu tiež chystá Kanada.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy