Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Plačúce ikony na Ukrajine. Predzvesť konca?!
Zdielať na

Plačúce ikony na Ukrajine. Predzvesť konca?!

MOSKVA/KYJEV / Na Ukrajine a v Rusku spozorovali veľmi zvláštny úkaz. Odrazu v niekoľkých chrámoch súčasne začali plakať ikony. Tieto slzy, ktoré záhadne vytekajú z obrazov vraj ľudia videli iba vtedy, keď sa blížila nejaká katastrofa. Rovnaké kvapky sa objavili naraz na niekoľkých ikonách, podľa duchovných ide o hromadný úkaz, ktorý je posolstvom zhora.

Plačú, keď sa blíži zmena

"Aj v Rusku aj na Ukrajine začali mnohé ikony plakať," hovorí správca chrámu v Užhorode Dimitrij Sydor. Ukrajinskí veriaci sú presvedčení, že ikony začínajú plakať vždy vtedy, keď sa blíži nejaká zmena. "Pre kresťanov znamená plač ikon to, že ich vyzýva k pokániu. Znamená to, že nastanú veľké zmeny alebo prídu ťažké časy na svet," dodáva Sydor.

Ľudí tento masový plač ikon znepokojuje a myslia si, že sa to deje pre nepokoje v ich krajine. Za posledných sto rokov totiž plakali iba dvakrát. V roku 1917 počas Októbrovej revolúcie a neskôr v 90-tych rokoch pred rozpadom Sovietskeho zväzu. "Keď plačú ikony, kresťania sa nemusia strachovať o to, čo bude ale treba sa modliť, aby neprišli katastrofy," hovorí Sydor.

Myro - náboženský jav

Olej, ktorý z ikon záhadne vyteká nazývajú kresťania myro. Ide o látku, ktorej zloženie sa doteraz nepodarilo zistiť. Vraj ide o náboženský jav. Plačúca ikona sa objavila aj v ukrajinskom meste Rokosovo pred pár rokmi.

Záhadný úkaz spozorovali v mnohých mestách v Rusku a na Ukrajine- napríklad v Novokuznecku, Rostove nad Donom, Odese, Pečore v Moskve a ďalších. "Každý deň, každú liturgiu sa modlíme za mier a teraz zvlásť za mier v našej krajine," dodáva správca chrámu v Užhorode.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy