Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Reportér JOJ naživo v arabskej Al-Jazeere
Zdielať na

Reportér JOJ naživo v arabskej Al-Jazeere

BRATISLAVA / Písal sa 30. august 2010. Slovenskom v ten deň otriasol brutálny masaker osamelého strelca v Devínskej Novej Vsi. Razom sme sa stali stredobodom záujmu svetových médií. Vrátane renomovanej arabskej spravodajskej televízie Al-Jazeera.

Blesková televízna akcia

Úsek spravodajstva, publicistiky a športu televízie JOJ spolupracuje s viacerými renomovanými agentúrami a televíznymi spoločnosťami. Britská Reuters, americká CNN, Al-Jazeera z Quataru.

Práve posledne menovaná televízia chcela v živom vstupe z Bratislavy informovať o vyčíňaní strelca Ľubomíra Harmana. Na Slovensku však nemá reportéra, a tak oslovila televíziu JOJ. "Od prvého kontaktu s produkciou až po živý vstup vo vysielaní ubehlo len niekoľko minút," spomína riaditeľ spravodajstva Roland Kubina.

Strelec zabil osem ľudí

Al-Jazeera patrí medzi najsledovanejšie stanice v arabskom svete, kde zohráva dôležitú úlohu. Do povedomia sa dostala najmä v čase vojny v Afganistane a v Iraku. Jej prostredníctvom zverejňovala teroristická sieť al-Kaída svoje posolstvá.

Harman (†48) spustil v Devínskej Novej Vsi krvavú paľbu, jeho neprežilo až osem ľudí. Vyšetrovanie tohto prípadu polícia ukončila v júli 2011. Motív nezistili a polícia trestné stíhanie stopla, pretože Harman zomrel.

tvjoj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy