Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ukrajinskí ostreľovači pália presne - keď chcú, tak aj do srdca
Zdielať na

Ukrajinskí ostreľovači pália presne - keď chcú, tak aj do srdca

KYJEV / Pod najkrvavejší deň na Ukrajine sa podpísali aj ostreľovači. Podľa niektorých ide dokonca o celé špeciálne elitné jednotky zložené zo snajperov. Nikto ale teraz nevie povedať, či patria iba k jednej zo strán, alebo majú svojich ostreľovačov obidva tábory.

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Snajperi majú naháňať strach

Mušky ukrajinských snajperov nemierili iba na ruky či nohy demonštrantov s úmyslom poraniť. Niektorí ostreľovači triafali presne, priamo do srdca či hlavy. Išlo teda o chladnokrvné popravy.

Najlepší z najlepších. Aj tak sa zvykne hovoriť elitným strelcom v profesionálnych policajných, či vojenských jednotkách všade na svete. Na stámetrové vzdialenosti dokážu trafiť cieľ vo veľkosti plechovej zátky od piva.

Teraz však profesionálnych ostreľovačov využili na to, aby naháňali strach. Informácie spoza východnej hranice sa pritom rôznia. Jedny hovoria o tom, že na streche hotela Kyjev sa usídlili vládni ostreľovači. Vyberajú si nebezpečných demonštrantov, do ktorých strieľajú.

"Ak útočí vládny snajper, dá sa predpokladať, že sa snaží eliminovať tých, ktorí sa týchto demonštrácii zúčastňujú, " myslí si bezpečnostný analytik Ivo Samson.

Zároveň sú však čoraz silnejšie správy o tom, že vládni snajpri mali na Majdane smrtiacu konkurenciu.  Objavili sa totiž obete, ktoré mali prestrelené hlavy a životne dôležité orgány. V takom prípade už ide viac ako o zastrašovanie.

Opoziční snajperi mieria presne

Nie je vylúčené, že to majú na svedomí strelci-stúpenci pravicových radikálov. Vraj práve oni by mohli svojimi presnými zásahmi vyvolať strach a vinu z popráv zhadzovať v konečnom dôsledku na stále úradujúceho prezidenta a jeho jednotky.

"Akonáhle útočí opozičný snajper na policajtov alebo na obyčajných ľudí - účastníkov demonštrácie, tak sa snaží týchto ľudí zabiť, aby zvýšil prestíž tohto opozičného hnutia vo svete," myslí si Samson. VIAC TU.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy