Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zomieram, napísala dobrovoľníčka Olesya (21). A potom sa odmlčala...
Zdielať na

Zomieram, napísala dobrovoľníčka Olesya (21). A potom sa odmlčala...

KYJEV / Jej príbeh obletel celý svet. A spôsobuje zimomriavky aj tým, čo neveria, že situácia na Ukrajine je naozaj vážna. Hovoríme o 21- ročnej dievčine, ktorá pomáhala obetiam konfliktu. Zrazu na sociálnej sieti napísala krátky status: Zomieram! A potom sa odmlčala.

UPOZORNENIE: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Olesya Zhukovskaya. Mladé dievča, ktoré tak, ako jej mnohé rovesníčky, žilo svoj život aj na sociálnej sieti Twitter. Písala o tom, ako sa cíti, čo prežíva a čo ju trápi. Pravidelne. Aj niekoľkokrát denne. 

Ako dobrovoľníčka pomáhala na námestí Nezávislosti v Kyjeve. Bola zdravotnou sestrou. Vo štvrtok popoludní ale napísala svoj posledný tweet. Mrazivý tweet: "Ja zomieram!". Následne sa odmlčala. A celý svet obletela jej fotografia, ako si drží strelnú ranu v oblasti krku a v ruke má mobilný telefón. Zverejnil ju napríklad denník The Times.

Ukrajina aktuálne

Podľa opozičných zdrojov si strety v Kyjeve od utorka vyžiadali už najmenej 128 obetí na životoch ako aj niekoľko stoviek zranených. Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva zatiaľ potvrdilo usmrtenie 67 ľudí.

Na Ukrajine pokračovalo celú noc vyjednávanie ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča s opozičnými lídrami a zahraničnými predstaviteľmi. Stretnutia boli veľmi zložité. Ráno sa tieto rozhovory prerušili a budú pokračovať v polovici dňa. V centre Kyjeva vládne väčší pokoj, v noci na piatok neboli hlásené žiadne násilnosti. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy