Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
EXKLUZÍVNE: Mám pár tromfov, odkazuje potkan Roháč
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Mám pár tromfov, odkazuje potkan Roháč

BUDAPEŠŤ / Jozef Roháč, momentálne najstráženejší väzeň v Maďarsku, prelomil mlčanie. Rozhovor nám poskytol vo väzení, kde čaká na verdikt. Prišiel so šiltovkou na hlave, nebol spútaný a na otázky odpovedal takmer štyri hodiny. Vraj má v rukách niekoľko tromfov.

Roháč: spravodlivosť nie je na prvom mieste

Jozef Roháč má v Maďarsku povesť jedného z najobávanejších zločincov.  Jeho prechodným bydliskom sa stalo väzenie v Szegede. V tom, či bude alebo nebude odsúdený, má už viac menej jasno. "Mám taký pocit, že nie spravodlivosť je na prvom mieste, ale výsledok. treba ukazovať svaly. A to či je to spravodlivé alebo nie, to je až na druhom mieste. Takže už nie som taký kľudný, ako som bol," hovorí Jozef Roháč.

Roháč, ktorý bol v čase totality politickým väzňom, sa už dnes ním nechce nazývať. "Dnes je iná situácia. To bolo vtedy...," hovorí Roháč. Povedal, že má v pláne napísať knihu a nakrútiť film o svojom dobrodružnom živote. "...Možno sa pustím do kníh aj do filmu," hovorí.

Roháč: mám viacero tromfov

Prvýkrát sa rozhovoril aj o divokých 90-tych rokoch, keď sa jeho meno začalo spájať s podsvetím. "Mám pár tromfov. Niekedy mám pocit, že je zbytočné sa s nimi hrať. Keď sa tak dívam na tento svet. To nestojí za to, robiť nejaké veľké prevraty," dodal. Roháč, zvaný potkan, mal pomáhať pri vražde bratov Diničovcov. VIAC TU. 

Jozef Roháč čaká na vynesenie rozsudku. Za vraždu mediálneho magnáta mu hrozí dlhoročné väzenie. Roháč sa v 80-tych rokoch pokúsil ujsť z väzenia. Útek plánoval z nápravno-výchovného ústavu v Bratislave. Vyplýva to z nájdených materiálov. Roháč vtedy sedel za únos komunistického papaláša. REPORTÁŽ TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy