Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Súd s Roháčom. Neprišla tlmočníčka, dostala pokutu!
Zdielať na

Súd s Roháčom. Neprišla tlmočníčka, dostala pokutu!

BUDAPEŠŤ / Ostro sledovaný proces so skupinou Jozefa Roháča v Budapešti poznačil škandál. Na súd totiž v utorok neprišla slovenská tlmočníčka, bez ktorej sa nemôže pojednávať. Dostala za to pokutu 500-tisíc forintov, čo je asi 1 670 eur.

Zsovár sa pohádal s Roháčom

O rozruch sa na pojednávaní postaral Imre Zsovár, ktorý prišiel v kukle. Roháča hneď spoznal a povedal, že v minulosti sa o ňom hovorilo ako o teroristovi. 

Zsovár si momentálne odpykáva trest v maďarskom väzení. Vypovedal o niektorých trestných činoch, nie však v prípade vraždy mediálneho magnáta, za ktorú Roháča súdia.

Povedal, že Roháča poznal pod prezývkami Potkan a Zubár. V jednej chvíli došlo k ostrej výmene názorov medzi ním a Roháčom. Ten vyskočil z lavice a dohováral Zsovárovi nech si nevymýšľa.

Situáciu musel riešiť advokát obvineného Roháča, ktorý svojho klienta požiadal, aby sa upokojil. Práve Zsovára Slovensko vydalo maďarskej justícii, aby pomohol objasniť zločiny pripisované Roháčovi z konca 90-tych rokov.

"Nič z toho, o čom Zsovár hovoril, sa netýkalo aktuálnej kauzy, čo Roháča nahnevalo. Často mení výpovede a prekrúca fakty," povedal advokát obvineného Jozefa Roháča Tamáš Fülöp. 

Roháč zostáva naďalej vo väzbe

Na súde sa objavil aj dôležitý svedok, ktorý začal spolupracovať s políciou na objasnení mafiánskych vrážd. No k účasti Roháča na likvidácii magnáta nepovedal nič nové. Žiadosť advokáta o prepustenie Roháča súd zamietol. So svojím údajným "komplicom" zostávajú naďalej vo väzbe.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy