Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Z vraždy údajného bossa košického podsvetia obvinili Roháča
Zdielať na

Z vraždy údajného bossa košického podsvetia obvinili Roháča

BUDAPEŠŤ / Takmer 16 rokov trvalo našej polícii, kým objasnila násilnú smrť údajného bossa košického podsvetia Roberta Holuba. Usmrtili ho na nemocničnom lôžku. Nám sa podarilo zistiť, že z vraždy bol obvinený Jozef Roháč. Toho teraz súdia v Maďarsku za inú vraždu.

Všetky útoky mal mafián prežiť

Podľa zistení vyšetrovateľov mal byť Roháč naverbovaný Mikulášom Černákom a šéfom sýkorovcov. Prvýkrát sa vraj Holuba pokúsil zabiť v Košiciach na čerpacej stanici, lenže ho minul. Potom Holuba vylákali do hotela Danube, kde mal byť za strelca znovu určený Roháč. Ten sa maskoval parochňou a strieľal z pištole, ktorú mal prehodenú pod kabátom. Aj tento útok nepohodlný mafián prežil.

"V tej dobe kolovali informácie, kto bol za tým - podľa jednej verzie to mal byť Laco Bališ, podľa druhej Roháč," povedal bývalý novinár Milan Žitný.

Holuba, ktorý bol pri streľbe ťažko zranený, potom previezli do nemocnice na Kramároch, kde ho umiestnili na kliniku ÁRO. Spôsob jeho popravy z októbra 1997 pripomínal profesiónala. Špekulovalo sa o neznámom zabijakovi, ktorý mal byť najatý vtedajším vedení tajnej služby.

Proti Roháčovi vypovedal bývalý člen podsvetia

Teraz ale polícia tvrdí, že v pozadí vraždy boli sýkorovci. V policajnom spise sa píše približne toto: "Dvaja členovia tejto skupiny zabezpečili vysúvací hliníkový rebrík, po ktorom vyliezol Roháč na strechu nad hlavným vchodom do nemocnice, odtiaľ sa dostal pod okná na kliniku ÁRO a cez zatvorené okno vystrelil do ležiacho Holuba zo samopalu Agram s použitím tlmiča 24 striel."

V policajnom spise sa tiež píše, že Roháča z miesta činu odviezli v kradnutom aute, ktoré bolo zamaskované ako taxík. Proti Roháčovi vypovedal bývalý člen podsvetia, ktorý sa tiež podieľal na vražde Holuba. Pred časom začal spolupracovať s políciou a verí, že výmenou za informácie dostane miernejší trest.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy