Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pedofil z Poľska sa bojí, chráni ho polícia
Zdielať na

Pedofil z Poľska sa bojí, chráni ho polícia

VARŠAVA / Poľsko v utorok prepustilo po dvadsiatichpiatich rokoch na slobodu 4-násobného pedofilného vraha. Muž je na neznámom mieste a pod dohľadom polície. Tá ho má chrániť, pretože muž známy ako Satan z Piotrkowa, vraj má strach.

Prísne bezpečnostné opatrenia

Mariusza Trynkiewicza doprevádzali štyri autá s tmavými sklami. Dve išli jedným smerom a dve druhým. V jednom z nich sedel štvornásobný vrah. "Uplynulo 25 rokov trestu odňatia slobody, preto Mariusz Trynkiewicz opustil väznicu," uviedol hovorca polície Mariusz Ciarka. VIAC TU.

Celé sa to dialo za prísnych bezpečnostných opatrení. Trynkiewicza nikto nevidel. Ešte pred opustením väznice požiadal o policajnú ochranu. Údajne sa bojí toho, čo bude na slobode a že ho ľudia zlynčujú. "Je to nielen kvôli ochrane verejnosti, ale aj kvôli ochrane toho muža, na internete sa objavili rôzne diskusie podnecujúce nenávisť k nemu, či dokonca smrť," dodal Ciarka.

Je ochotný podstúpiť kastráciu

Trynkiewicz sa pritom podľa advokáta vyjadril, že je ochotný podstúpiť aj chemickú kastráciu. V pedofilovej cele našli ešte v pondelok materiály, ktoré mali mať pornografický charakter. Prokurátor ale rozhodol, že to nie je dôvod na ďalšiu väzbu. "Nechápem, prečo a ako sa tie materiály našli až teraz. Podľa mňa, tie obrázky nepatria pánu Trynkiewiczowi," uviedol jeho advokát Marcin Lewandowski. "Celý čas v ňom ten infantilný element toho dieťaťa je. Celý čas tam je a  ani po 25 rokoch to neupadlo do povedomia," tvrdí sexuológ Piotr Pech.

To, čoho sa báli posledné týždne Poliaci sa naplnilo. Poľsko je podľa viacerých opýtaných od teraz menej bezpečnou krajinou. "Všetci známi, s ktorými sa rozprávam, vinia vládu," hovorí jeden z opýtaných. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy