Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Google má problém, budovu stavia zrejme na čierno
Zdielať na

Google má problém, budovu stavia zrejme na čierno

SAN FRANCISCO / Internetová spoločnosť Google sa dostala do problémov s kalifornskými úradmi. V istom zálive v San Franciscu začala firma budovať na čierno, bez súhlasu tamojších úradov gigantickú stavbu plávajúcu na oceáne. Prísne utajovaný projekt Američanom vŕtal v hlave, a tak Googlu neostávalo nič iné ako práce zastaviť a vyjsť s pravdou von.

Nemá všetky povolenia

Tajomná stavba veľkosti futbalového ihriska vyrástla v zálive v californskom San Franciscu. O záhadný projekt, ktorý má pod palcom spoločnosť Google  sa začala zaujímať americká verejnosť.

4-poschodová stavba vytvorená z moderných prepravných kontajnerov začala vyrastať na oceáne pred rokom. Po tom, ako sa o mysteriózny projekt začali zaujímať médiá, vysvitlo, že internetová spoločnosť nemá na túto stavbu všetky potrebné zákonné  povolenia. Správcovia zálivu San Francisco tak nariadili Googlu výstavbu zastaviť.

Kedy bude sprístupnený verejnosti

Najväčšie diskusie sa však rozpútali na tému účelu plávajúcej budovy, keďže internetový gigant neposkytoval žiadne vyjadrenia, až doposiaľ, kedy v oficiálnom stanovisku hovorca spoločnosti uviedol, že sa jedná o interaktívne stredisko nových technológií.

Američanov táto správa potešila, no ak sa Googlu nepodarí získať potrebné stavebne oprávnenia, interaktívne centrum bude musieť presťahovať. Na teraz je jedinou záhadou, kedy sa dlho utajovaný megaprojekt Googlu dokončí a bude sprístupnený verejnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy