Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
CNN, Al Jazeera a TV JOJ: Bojová zóna Ukrajina
Zdielať na

CNN, Al Jazeera a TV JOJ: Bojová zóna Ukrajina

BRATISLAVA/KYJEV / BBC, Euronews, Al jazeera, či Reuters. Spolu s reportérmi týchto svetoznámych spravodajských televízií v rozbúrenom Kyjeve stál aj štáb Televízie JOJ. Naša reportérka Katarína Kleknerová nezaváhala a vycestovala spolu s kameramanom, aby priamo videli čo sa deje v centre Kyjeva. Miestami išlo skutočne o život. Veď posúďte sami.

Jediný televízny štáb zo Slovenska

Reportéri najsledovanejších svetových spravodajských televízií už niekoľko dní spolu s demonštrantmi okupujú hlavné mesto Ukrajiny. Medzi nimi bol aj jediný televízny štáb zo Slovenska.

Útla reportérka spravodajstva Televízie JOJ Katarína Kleknerová a jej kameraman Marek sa ocitli v rozvášnenom kotli. V strede medzi demonštrantmi a policajnými jednotkami. "Každú sekundu ste počuli niekde nejaký výbuch. Veľmi sme sa báli, pretože sme nikdy nevedeli, z ktorej strany môžeme očakávať útok," hovorí Katarína Kleknerová.

Novinárska rivalita išla bokom

Demonštranti umožnili kameramanom stáť na streche autobusu, aby mohli všetko nakrúcať. Katarína hovorí o tom, že v čase najhorších útokov išla novinárska rivalita spravodajských gigantov absolútne bokom. "Keď vedľa nás vybuchol slzotvorný plyn, tak nám požičali rúška," hovorí Kleknerová.

O tom, že v Kyjeve rozhodne nejde o fazuľky hovoria aj zábery, ktoré štáb televízie JOJ medzi demonštrantmi nakrútil. Miestami išlo naozaj o život. "Odrazu začal dav tisícov ľudí utekať," opisuje Katka Kleknerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy