Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za záplavy môžu homosobáše, napísal poslanec premiérovi
Zdielať na

Za záplavy môžu homosobáše, napísal poslanec premiérovi

LONDÝN / Británia bojovala v posledných týždňoch s veľkými záplavami. Povodne napáchali obrovské škody a žiaľ, voda si vybrala svoju daň aj na ľudských životoch. Jeden britský poslanec šokoval verejnosť svojím vyjadrením o dôvodoch povodní v Anglicku.

Sobáše homosexuálov

Poslanec zastupiteľstva britského mestečka Henley on Thames David Silvester považuje záplavy a povodne, ktoré Britániu v uplynulých týždňoch zasiahli, za dôsledok minuloročného uzákonenia sobášov osôb rovnakého pohlavia. Vyplýva to z listu určeného pre miestny denník, ktorý jeho obsah zverejnil v sobotu.

Poslanec za čoraz populárnejšiu euroskeptickú Nezávislú stranu (UKIP) v ňom poukazuje na jeho varovanie smerom k premiérovi Davidovi Cameronovi, ktorý minulý rok nakoniec pretlačil zákon o manželstvách neheterosexuálov. Stalo sa tak aj napriek odporu časti jeho Konzervatívnej strany a anglikánskej cirkvi. Norma by do platnosti mala vstúpiť koncom marca, kedy sa očakávajú aj prvé homosobáše.

Kontroverzný list

"Písal som Davidovi Cameronovi v apríli 2012, aby som ho varoval pred katastrofami, ktoré budú sprevádzať časti jeho zákona o manželstvách homosexuálov. Jeho to jeho chyba, že veľké oblasti krajiny postihli búrky a povodne. Arogantne konal proti evanjeliu, ktoré raz spravilo Britániu veľkou a každý by sa mal poučiť, že žiadny muž alebo človek, akokoľvek mocný, sa nemôže zahrávať so Všemohúcim," napísal pre denník Silvester, ktorý opustil Cameronovu stranu práve pre spory vo veci homosobášov.

Začiatkom januára zaplavila voda stovky domov na západnom pobreží Británie, ktoré ohrozoval aj silný vietor, prudký dážď a vysoké vlny. Boli vyhlásené varovania pred zaplavením pobrežných oblastí. Úrady ľuďom odporučili, aby sa nezdržiavali pri pobreží a na brehoch riek. Pre povodne už museli uzavrieť viacero ciest a obyvatelia Británia sa museli vysporiadať aj s obmedzeniami v železničnej a leteckej doprave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy