Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Erik je obchodník so smrťou. Je to normálny biznis, tvrdí
Zdielať na

Erik je obchodník so smrťou. Je to normálny biznis, tvrdí

JACKSONVILLE / Rozbehnúť firmu, ktorá prosperuje je chvályhodné. Avšak muž z amerického Jacksonvillu si svoje živobytie postavil na smrti, teda presnejšie na tých, ktorí stáli pred spravodlivosťou pre vraždu. Mnohí ho odsudzujú, že je to nedôstojné, nechutné a zvrátené. On však tvrdí, že je to úplne normálny spôsob obživy.

Obchod s vecami vrahov

Casey Anthony je meno, ktoré v USA pozná každý. Jej tvár sa kedysi objavila na každom webovom portáli, vo všetkých novinách, časopisoch aj v televízii. Dôvodom bola smrť jej 2-ročnej dcéry.

Polovica spoločnosti verila, že Casey svoju maličkú zavraždila. Druhá časť si myslela opak. Faktom je, že súd ju v roku 2011 uznal z vraždy nevinnou. Podniakteľ Erik Holler odkúpil oblečenie a doplnky, ktoré žene patrili a chce na nich profitovať. "Ľudia si o mne myslia, že som netvor, ale ja len vediem legálny biznis," hovorí Erik Holler.

Rifle aj kabelky...

Holler v minulosti spustil webstránku, cez ktorú predáva veci vrahov aj sériových zabijakov. Biznis smrti si dlho nikto nevšímal. Až prípad 2-ročného dievčatka k nemu pritiahol pozornosť. Záujem je vraj obrovský. "Po týchto veciach je neuveriteľný dopyt," hovorí Erik.

Na predaj ponúka džínsy, či kabelky Casey Anthonyovej. Tie získal od ženy, ktorá ich kúpila v garážovom výpredaji. Jeden pár džínsov stál dolár, on ich však ponúka za 800-násobok. Na otázku, či sa necíti ani trochu vinný za to, že tieto veci predáva, odpovedal takto: "Prečo by som mal, robím to pre svoju obživu."

Má svoje hranice

Holler tvrdí, že aj on má svoje hranice a určité veci by nikdy neponúkol. "Určite nikdy by som nepredával hračky toho dievčatka," dodáva. Na rozdiel od novinára si podnikateľ so smrťou nekladie otázku, čo ľudí fascinuje na tomto prípade a žene, ktorá za ním stojí. Vie, že na tom zarobí obrovské peniaze a to je to jediné, čo ho zaujíma.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy