Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Manželský pár ukrýval mŕtveho dedka (†83), chceli jeho dôchodok
Zdielať na

Manželský pár ukrýval mŕtveho dedka (†83), chceli jeho dôchodok

TVOROG / Takmer 2 000 €, to je suma, pre ktorú sa manželia dopustili ohavného zločinu. Starčeka, ktorý s nimi býval niekoľko rokov, si po jeho prirodzenej smrti nechali u seba doma ešte ďalšie štyri mesiace a to len preto, aby mohli poberať jeho dôchodok.

Niekoľko mesiacov bol mŕtvy

Policajnej hliadke sa naskytol veľmi nepríjemný pohľad v jednom z domov v poľskom meste Tvorog. Hliadku zalarmovali pracovníci sociálnych služieb, ktorí nemali s 83-ročným starčekom už dlhšiu dobu žiadny kontakt.

Policajti sa rozhodli prehľadať dom, v ktorom mal starček bývať. To, čo našli sa vraj nedá ani opísať. Starček ležal niekoľko mesiacov mŕtvy na posteli a to až do takej miery že jeho telo už ohlodávali myši. "Telo bolo v značnom štádiu rozkladu. Bolo zamorené rôznymi baktériami a to až do takej miery, že sa s ním dalo len veľmi ťažko bývať," uviedol hovorca katowickej polície Tomasz Gogolin.

Chceli poberať dôchodok ďalej

Starčeka v tomto stave nechali ľudia, u ktorých na staré kolená býval. Všetko preto, aby mohli namiesto neho poberať ďalej dôchodok. "Experti zistili že muž ležal v tom dome asi 4 mesiace. V tom čase manželia ktorí bývali v tom dome poberali namiesto neho dôchodok o výške 2000 zlotých," dodal Gogolin.

Muž, ktorý všetko spôsobil, stále uniká. Policajti totiž zadržali iba jeho ženu. "Obvinili sme Jana K. z činu hanobenia ostatkov. Jeho ženu nebolo možné vzhľadom na jej zdravotný stav obviniť," uviedla Halina Barwinek Folek z Okresnej prokuratúry Tarnowskie Góry.

Muž sa ukrýva zrejme mimo Poľska

Mužovi sa podarilo polícii uniknúť a pravdepodobne sa ukrýva mimo Poľska. Pokiaľ ho ale nájdu bude obvinený aj z ďalších činov. "Dopustil sa viacerých činov, z ktorých najvážnejší je zločin hanobenia mŕtveho, za čo mu hrozí až 8 rokov odňatia slobody, ale rovnako aj trest za podvod, ktorý spáchal," dodal hovorca katowickej polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy