Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pápež František búra mýty. Kojte počas omše, vyzval matky
Zdielať na

Pápež František búra mýty. Kojte počas omše, vyzval matky

VATIKÁN / Pápež František v nedeľu vo vaitkánskej Sixtínskej kaplnke pokrstil 32 novorodeniatok. Ich matky pritom vyzval, aby v prípade potreby deti počas obradu bez hanby kojili.

Najkrajším zborom je krik detí

Na rozdiel od svojich predchodcov, ktorí pri podobných príležitostiach prednášali dlhé prejavy plné teologických úvah, František prehovoril krátko, srdečne a improvizovane. 

"Krst bude sprevádzať spev zboru, ale tým najkrajším zborom je krik vašich detí," povedala hlava rímskokatolíckej cirkvi matkám. "Niektoré deti kričia preto, že sa v kaplnke necítia dobre, iné sú možno hladné. Ak to tak je, nekŕmte ich. Nemusíte sa vôbec hanbiť," povedal František.

Kojenie aj počas omše

František už minulý mesiac v rozhovore s novinármi prehlásil, že matky by pri jeho kázniach nemali váhať a mali by svoje deti v prípade hladu, nakojiť. Nedeľný krst bol podľa agentúry Reuters ďalším z prejavov nového štýlu, ktorý vo Vatikáne po zvolení nového pápeža zavládol.

František sa už zriekol prepychových apartmánov v Apoštolskom paláci a žije v menšom vatikánskom byte. Okázalú rezidenciu využíva František len na vítanie zahraničných návštev a k prejavom k davom veriacich na Námestí Sv. Petra vo Vatikáne. Po meste nejazdí v obrnenom papamobile, ale v bežnom automobile značky Ford. Nie je výnimkou ani to, že sedí na prednom sedadle vedľa vodiča.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy