Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Výbuch v garáži vzal život dvom ľuďom (†27,†46)
Zdielať na

Výbuch v garáži vzal život dvom ľuďom (†27,†46)

BRNO / Dvaja ľudia zomreli pri výbuchu v garáži rodinného domu v Žerůtkách (Znojemsko). Obeťami sú 46-ročná žena a 27-ročný muž, povedala novinárom záchranná služba. Podľa informácií ČTK ide o matku so synom, ktorí v dome bývali.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Ženu sa pokúsili resuscitovať

Príčina explózie zatiaľ nie je s istotou určená, povedala ČTK juhomoravská policajná hovorkyňa Petra Vedrová. V obci sa hovorí o vojenskom granáte či inej munícii, Vedrová to zatiaľ nepotvrdila ani nevyvrátila.

Výbuch domom otriasol približne okolo 14:15. Explózia nevyvolala následný požiar, hasiči preto nemuseli zasahovať, uviedol ich hovorca Jaroslav Mikoška. Zdravotníci na mieste našli muža, ktorý utrpel mnohopočetné zranenia nezlučiteľné so životom. Ženu sa ešte lekári pokúšali resuscitovať.

Susedný dom nadskočil

Bohužiaľ tieto oživovacie pokusy neboli úspešné, informovala záchranná služba na svojom webe. Polícia na miesto povolala pyrotechnika, aby zistil, či nehrozí ďalšie nebezpečenstvo, napríklad kvôli inej nevybuchnutej munícii. Až potom by mohli dom prehľadať vyšetrovatelia.

"Polícia miesto výbuchu zo všetkých strán uzatvorila,"
povedal ČTK starosta Zdeněk Rechtik, podľa ktorého Žerůtky podobnú tragickú udalosť nezažili. Susedný dom vraj podľa miestnych pri výbuchu "takmer nadskočil".

Obyvateľov nehnuteľnosti v najbližšom okolí policajtov vyzvali, aby na nejaký čas svoje domovy opustili - prinajmenšom do tej doby, než pyrotechnik preverí miesto výbuchu, uviedol Rechtik.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy