Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V Hronovciach vybuchol pod traktorom granát
Zdielať na

V Hronovciach vybuchol pod traktorom granát

HRONOVCE / 18-ročnému traktoristovi, ktorý mulčoval kukuricu, vybuchla pod strojom bomba. Na delostreleckú mínu z 2. svetovej vojny narazil na poli v Hronovciach. Bola to taká silná detonácia, že stroj roztrhlo. Mladíka len tak-tak nezasiahli smrtiace úlomky.

Štrngali poháre a chveli sa okná

Všetko spôsobila delostrelecká mína. 18-ročný mladík, ktorý s traktorom obrábal pole, na ňu nabehol. Bomba v sekunde explodovala. "Bol to poriadny výbuch. Obzrel som sa a vidím len veľkým dym," opisuje mladík.

Ohlušujúci výbuch vystrašil aj ľudí z okolitých domov. Nechápali, čo sa deje, a preto povybiehali na ulicu. "Búchali hrnce. Bola to veľká rana, veľký výbuch to bol. Bolo počuť, ako sa otriasli sklá. Štrngali aj poháre," opisuje obyvateľka dediny.

Druhýkrát sa narodil

Mína mala takú silu, že traktor celý zničila. Chlapec, ktorý na poli iba pomáhal otcovi, zavolal pomoc. Policajní pyrotechnici postupne prehľadávali okolie s detektorom kovov. Podľa úlomkov zistili, že pod traktorom vybuchla delostrelecká mína pochádzajúca pravdepodobne z 2. svetovej vojny.

Traktorista, ktorý sa našťastie nezranil, hovorí, že sa druhýkrát narodil.  "Ďakujem Pánu Bohu, že ešte žijem," dodáva. Mladík mal obrovské šťastie, pretože podobná mína môže podľa odborníkov zabíjať až v okolí 200 metrov.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy