Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Výbuch granátu v Novákoch. Civilný pyrotechnik (36) sa ťažko zranil!
Zdielať na

Výbuch granátu v Novákoch. Civilný pyrotechnik (36) sa ťažko zranil!

NOVÁKY / Pri výbuchu granátu vo vojenskom Centre testovania munície v blízkosti Vojenského opravárenského podniku Nováky utrpel 36-ročný civilný pyrotechnik rozsiahle poranenia. Granát mu vybuchol v ruke počas skúšky funkčnosti v strelnici.

Niektorí ďalší utrpeli šok

Muža previezli do nemocnice s poraneniami rúk, hlavy a brucha. „Momentálne čakáme na pyrotechnikov, ktorí dôkladne skontrolujú a obhliadnu miesto, kde došlo k výbuchu. Až potom policajný vyšetrovateľ spolu s kriminalistickým technikom začnú s obhliadkou miesta činu a s ostatnými úkonmi,“ doplnila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Záchranári po prvotnom ošetrení previezli muža do bojnickej nemocnice vo vážnom stave so zranením hlavy, brucha a ruky. Ako informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel, ďalšia posádka na mieste ošetrovala niekoľko ľudí, ktorí utrpeli šok.

Granát poistku zrejme mal

Podľa informácií zo zdroja blízkeho rezortu obrany by malo ísť v tomto prípade o granát, ktorý už prešiel prvotnou kontrolou. Tú robia röntgenovým zariadením. Kontroly nariadili po tragickej udalosti, keď začiatkom roka 2012 v muničnom sklade v Novákoch pri manipulácii s granátmi zahynul 43-ročný civilný zamestnanec z Nitrianskych Sučian a traja ľudia sa zranili.

Granát, ktorý dnes explodoval, podľa spomínaného zdroja s veľkou pravdepodobnosťou bezpečnostnú poistku mal. Kontrolou už zistili tri granáty, ktorým poistky chýbali.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy