Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO. Orol ukradol kameru, nakrútil tieto zábery
Zdielať na

VIDEO. Orol ukradol kameru, nakrútil tieto zábery

GRACETOWN / Skupina austrálskych vedcov prišla pred šiestimi mesiacmi o kameru, na ktorú už dávno zabudli. Teraz sa im vrátila a s unikátnymi zábermi. Pozrite sa...

Mala zachytiť život krokodílov

Kameru pôvodne namontovali pri rieke, aby zachytila život krokodílov. Onedlho však zmizla. Výskumníci si mysleli, že spadla do vody. Realita je úplne iná. Podľa austrálskeho servera ABC News kameru uniesol orol!

Vedci umiestnili kameru pri rieke Margaret v Západnej Austrálii. "Kamera nečakane zmizla. Mysleli sme si, že spadla do vody," potvrdil jeden z austrálskych ochranárov Roneil Skeen.

Po pol roku sa kamera našla. Takmer 100 kilometrov od miesta, kde bola pôvodne umiestnená.

Kameru uchmatol orol

Technici zachránili len niekoľko záberov a zostali v šoku. Ukázalo sa, že kameru si v pazúroch odniesol orol. "Niektoré kamery nám už zvieratá popresúvali, ale nie vzduchom. Bolo to úžasné, celkom nás to šokovalo," uviedol Skeen a dodal, že sa jednalo o mladého vtáka. Dospelí orly korisť potom, čo vystúpia vysoko do vzduchu, svoju korisť pustia na zem, aby sa zabila. 

Kamery či foťáky nainštalované voľne v prírode dokážu zachytiť unikátne fotografie. Jednou z nich je nepochybne aj fotografie, ktoré zaznamenali priamy súboj Zlatého orla s mladým jeleňom. Fotografie vznikli na Sibíri, VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

noviny.sk, LiveLeak.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy