Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Predĺžte mi život do 120 rokov, prikázal Kim Ir-Sen lekárom
Zdielať na

Predĺžte mi život do 120 rokov, prikázal Kim Ir-Sen lekárom

PCHJONGJANG / Z komunistického skanzenu unikla roky utajovaná správa! Zakladateľ totalitnej Severnej Kóréy a jej večný prezident Kim Ir-Sen nariadil kedysi svojim lekárom, aby našli spôsob, ako by sa mohol dožiť 120 rokov.

Skúšali to cez biliny

Za týmto účelom boli mimo iného analyzované liečivé vlastnosti viac než 1 750 rôznych bylín. Požadovaný cieľ sa ale nepodarilo dosiahnuť. Kim zomrel vo veku 82 rokov, zrejme na infarkt. Tieto informácie priniesol denník The Daily Telegraph.

Zmienené skutočnosti boli zverejnené v novej knihe, ktorú napísala severokórejská vedkyňa Kim So-jon menovaná v roku 1979 do čela výskumného ústavu. Ten mal pomôcť Kimovi dosiahnuť vek 120 rokov.

Nápad prišiel v 65-tke

Vo svojej knihe opisuje Kim So-jon obdobie, ktoré venovala výskumu dlhovekosti, uviedol juhokórejský list Čoson ilbo. V roku 1992 kim So-jon utiekla do Južnej Kórei.

S nápadom ohľadne predĺženia života prišiel vraj severokórejský diktátor prvýkrát, keď oslávil 65. narodeniny. Vtedy nariadil, aby boli najväčší lekárski experti krajiny zvolaní a aby na tom začali pracovať. Odborníci okrem iného skúmali účinky 1 750 liečivých rastlín, ktoré sú registrované v učebniciach východnej medicíny a niektoré z nich aj pestovali.

Ako prvé ale lekári Kimovi vraj predpísali, aby sa častejšie smial. "Pozvali sme komediálnych hercov a taktiež 5 a 6-ročné deti, aby predvádzali rôzne roztomilé kúsky. Každý z vystupujúcich, komu sa podarilo Kima rozosmiať 5x denne, dostal ocenenie za zásluhy," tvrdí Kim So-jon.

Išlo to, ale...

Všetky otestované lekárske procedúry ale Kimovi pomáhali len obmedzene. Pretože diktátor požadoval zázračný liek a nebol ochotný sa náležite starať o svoje zdravie.

Vo veku 78 rokov začal vyžadovať transfúzie krvi darované mladými mužmi. Podľa Kim So-jona však prehnané liečebné procedúry mali vedľajšie efekty a v skutočnosti možno skôr zhoršili Kimove zdravotné problémy. Kim Ir-sen zomrel v júni 1994 zrejme na srdcový infarkt.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy