Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Briti už majú Rómov plné zuby! Sú to povaľači, tvrdia
Zdielať na

Briti už majú Rómov plné zuby! Sú to povaľači, tvrdia

SHEFFIELD / Miestni obyvatelia v Sheffielde ostro protestujú proti životnému štýlu slovenských rómskych rodín, ktoré tam žijú už roky. Jojkársky reportér Martin Krpač sa rozprával s ľuďmi zo všetkých pohnevaných strán a všetci sa zhodujú na jednom - ak úrady rýchlo nezasiahnu, prídu fyzické útoky.

Napätie medzi etnikami v Sheffielde

Napätie medzi etnikami v štvrti Page Hill v anglickom Sheffielde narastá. Žijú tu Briti, moslimovia a taktiež asi štyri tisícky slovenských Rómov. 

Ázijci tvrdia, že kedysi pokojná štvrť sa zmenila na smetisko. Podľa nich v štvrti vládne prostitúcia neplnoletých, alkohol a drogy. "Máme ich po krk," tvrdí jeden z oslovených obyvateľov.

Rómovia sa bránia: Nedáme sa

Rómovia sa ale bránia: Sú to provokácie a výmysly. Drogy a sex za peniaze im vraj ponúkajú mosilmovia. Chcú nás odtiaľto vyštvať, tvrdia. Okrem toho sa údajne boja aj fyzických útokov.

Situácia sa vyostrila natoľko, že po zotmení vyráža po ulíc bezpečnostná patrola. "Začneme bojovať, nemáme strach z ničoho," tvrdia obyvatelia.V Sheffielde je teraz situácia najhoršia, v podobných podmienkach ale podľa expertov žijú stovky imigrantov v celom Anglicku. 

Anglické noviny: Predávajú deti...

Slovenskí Rómovia a ich konflikty s Britmi a moslimami momentálne zapĺňajú titulky anglických novín. S vážnym obvinením prišiel jeden z majiteľov obchodu v štvrti, kde Rómovia bývajú. Tvrdí, že sa mu slovenský rómsky pár pokúsil predať asi trojtýždňové bábätko.

Fotografia majiteľa fastfoodu Collina Bartona sa objavila na titulke takých prestížnych britských novín ako je The Sun, Guardian či Daily Express. "Prišiel za mnou asi 17,18-ročný mladík, ktorý mi ponúkol na predaj malé bábätko," vraví Barton. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy