Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Fiktívna nadváha batožiny! Takto nás okrádajú letecké spoločnosti
Zdielať na

Fiktívna nadváha batožiny! Takto nás okrádajú letecké spoločnosti

BRATISLAVA/wASHINGTON - Cestujete, nakúpite, prídete na letisko a zaplatíte za nadváhu batožiny pokutu? Niektorí oprávnene, iní nie. Ukázalo sa, že letecké spoločnosti na svojich zákazníkoch ryžovali.

Limity treba dodržiavať

Stačí aj jeden výpredaj v zahraničí a skvosty z obchodu vás prídu na mastnú pokutu. Síce svoje poklady do kufra napcháte, ale viete koľko dokopy vážia a či nepresahujete limit leteckých spoločností? Vianoce sú za dverami a ľudia sa chystajú na sviatky. Treba byť opatrný, aby vianočné darčeky neboli príčinou problémov na letisku.

"Vždy, keď pokladám svoju batožinu na pás sa potím. Som naozaj nervózna, zakaždým. V duchu si kladiem otázku - budem pod limitom, alebo ma budú pokutovať?" hovorí Lindsay.

Zle nastavené váhy

Avšak môže sa stať aj to, že hoci váhový limit spĺňate, prístroj na letisku ukáže čosi iné. V USA aktuálne riešia problém s niekoľkými leteckými spoločnosťami, ktoré nemali správne nastavené váhy.

A tak si mnohí cestujúci poriadne cestu priplatili. V skutočnosti ich batožina parametre spĺňala. "Desať rokov dozadu by to nebol žiaden problém, ale dnes, keď peniaze sú tak znehodnotené je to trestuhodné," hovorí cestujúca Susan.

Stroj na peniaze, ak to môžeme tak nazvať, sa objavil u leteckých spoločností Delta, United Airlines, či Southwest. Letecké spoločnosti si tak prišli na nemalé peniaze. Môže sa to stať aj u nás? "Váhy sú každé dva roky kalibrované, označené nálepkou a kontrolované...," uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy