Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dámy, zaspávate nalíčené? Veľká chyba!
Zdielať na

Dámy, zaspávate nalíčené? Veľká chyba!

BRATISLAVA / Vzdali by ste sa dobrovoľne 10-tich rokov mladosti? Vedome určite nie, ale nevedome to robí až polovica žien! Vraj každý deň, keď si žena ľahne s make-upom do postele, sa pripravuje až o 2 týždne mladosti.

30 dní zaspávala nalíčená

Anna Pursglove, britská novinárka dala do stávky vlastnú mladosť. Celých 30 dní chodila každý večer do postele s make-upom. Tvár si umývala až ráno, pod prúdom tečúcej vody, potom opäť naniesla make-up a prežila ďalší deň aj noc.

Po 30 dňoch vyzerá ako úplne iný človek. Jej tvár je extrémne suchá, póry upchaté, všade má červené fľaky. Okolo úst dokonca bolestivé popraskaniny a vrásky podstatne hlbšie.

Namnožia sa streptokoky, a potom to hnisá

Tím odborníkov otvorene hovorí, že 30 dní úplne stačí na to, aby ste si ukradli až 10 rokov mladosti. "Ten pancier, ktorý nad tým spravia tie neočistené zbytky krémov, sú živnou pôdou pre mikroorganizmy," hovorí dermatológ MUDr. Ján Haid.

"Baktérie, ktoré spôsobujú zápaly, sladká chrasta - namnožia sa tam streptokoky, a potom to hnisá," tvrdí Haid. Katom ženskej mladosti paradoxne nie je samotný make up. Práve vďaka vynálezu tekutého púdra dokážeme pleť udržiavať v zdravej kondícii oveľa dlhšie, pretože nás chráni. Nebezpečné je všetko ostatné, čomu dovolíme, aby s nami spalo v jednej posteli.

Smog, soľ, olej z rezňa...

"Špina, prach a toto všetko, keď sa zmieša dohromady, môže vzniknúť zápal," rozpráva vizážistka Eliška Pichonská. Výfukové plyny, smog, soľ, ktorou sa v zime posýpajú cesty, dokonca olej z rezňa, ktorý ste mali na obed. To všetko si počas dňa postupne zbierame na našej tvári a ak si ju dôkladne neočistíme, výsledok môže byť škaredý a veľmi bolestivý.

"Treba tú pleť odlíčiť, druhý krok je poriadne umytie vodou - pomocou gélu, peny a na záver musíme pleť tonizovať," tvrdí Pichonská. Až 12 percent žien pravidelne spáva s dokonale upravenou vizážou a viac ako polovica z nás sa na očistu vybodne aspoň 2-3 krát do týždňa.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy