Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Krvavá bitka v školskom autobuse, vodič sa prizeral
Zdielať na

Krvavá bitka v školskom autobuse, vodič sa prizeral

PENSYLVÁNIA / 17-ročný tínedžer prišiel zo školy domov s rozbitou perou a zlomenými zubami. Spôsobil mu to jeho rovesník v školskom autobuse. Zarážajúce na celom prípade je, že celú bitku videl aj šofér autobusu, napriek tomu nezasiahol. Rodičia sú jeho konaním pobúrení.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Vodič bitku ignoroval

17-ročný Dylan Fonner na svoju cestu domov zo školy tak ľahko nezabudne. Rovesník ho najprv napadol slovne, no posmešky rýchlo vystriedal brutálny útok. Výsledok? Rozbitá pera a tri zlomené zuby. Krvácajúci mladík hľadal pomoc u vodiča autobusu. "Nechajte ma vystúpiť!" Volal Dylan na vodiča.

Neúspešne. Muž za volantom ho ignoruje, akoby sa nič neudialo. Rovnako, ako celú bitku. "Nechápem ako tam mohol sedieť, prizerať sa a nič neurobiť," neskrýva svoje rozhorčenie Dylanova matka. "Som zhrozená. On bol v celej situácii jediný dospelý. Deti budú deti. Tnedžeri sa bijú, tak to prosto býva. Podľa predpisov mal zavolať na 911," dodáva rodinná priateľka Judy Bair.

Chlapci pôjdu pred súd

Nezavolal a incident nenahlásil ani svojim nadriadeným. Policajti sa o útoku dozvedeli od anonyma, ktorý ich nasmeroval na video na internete. "Je to problém, ak dospelý človek nezasiahne. Incident mal ohlásiť svojim nadriadeným aj polícii," uviedol policajný komisár Jospeh Bail.

Polícia oboch 16-ročných útočníkov zadržala a obvinila. Súdení budú ako mladiství. Tento rok to ale nie je prvý útok v školskom autobuse. V júli trojica žiakov v Tempe zbila 13-ročného spolužiaka. Vodič sa opäť nevyznamenal. Zavolal síce tiesňovú linku, no do konfliktu nezasiahol.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy