Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Muž ohrozil svojich partnerov AIDS, hrozí mu trest smrti
Zdielať na

Muž ohrozil svojich partnerov AIDS, hrozí mu trest smrti

WASHINGTON / Štátny zástupca v americkom štáte Missouri obvinili 46-ročného muža z toho, že vystavil viac než 300 svojich sexuálnych partnerov možnej nákaze vírusom HIV, ktorý spôsobuje chorobu AIDS.

Partnerov hľadal na rôznych miestach

David Mangnum sa vyšetrovateľom priznal, že mal od roku 2003, kedy mu bola choroba diagnostikovaná, množstvo sexuálnych stykov. Partnerov si hľadal na internete, odpočívadlách či v parkoch.

Očakávajp sa aj ďalšie závažnejšie obvinenia. Jeden z jeho partnerov totiž zistil, že je tiež HIV pozitívny.

Ako uviedol detektív Corey Mills, pre vyšetrovateľov je veľmi ťažké nájsť všetkých Mangnumových partnerov a vyzvať ich k tomu, aby si nechali urobiť testy.

Častokrát poznal len krstné mená

Obvinený muž totiž "často poznal len krstné meno svojho sexuálneho partnera". Polícii povedal, že 50 až 60 mužov pochádzalo z okresu Stoddard County, kde žije. Policajti sa preto obrátili na médiá, aby im prípadné obete pomohli nájsť.

David Mangnum bol zadržaný potom, čo jeho bývalý partner oznámil na polícii, že mu muž klamal ohľadne svojej choroby. Obvinený bol vo štvrtok a kaucia bola stanovená na 250 000 dolárov. Jeho expriateľ má podľa polície pozitívny test na HIV.

Vedomé šírenie víru HIV je v Missouri trestným činom, za ktorý hrozí až 15-ročné väzenie. Za nakazenie človeka môže obvinený dostať až doživotie. Missouri má, pokiaľ ide o tieto trestné činy, jedny z najprísnejších trestov v USA.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy