Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tínedžerka na vozíčku zavolala policajtov. Na pavúka!
Zdielať na

Tínedžerka na vozíčku zavolala policajtov. Na pavúka!

PORTLAND / Takýto telefonát policajti už dlho nezažili. Absurdný sa dokonca zdal aj samotnej dievčine, pretože volala o pomoc kvôli obrovskému pavúkovi, s ktorým nevedela, čo robiť. Na pomoc do domu študentky napokon dorazili až štyria z nich - problémom však bolo, že nešlo o hocijakého pavúka...

Pomóc, je tu veľký pavúk!

"Som doma sama a na zadnej časti gauča je obrovský pavúk, fakt veľký. Ešte som takého veľkého pavúka nevidela a neviem, čo mám robiť... Neviem, či teraz máte niečo na práci a či tu teda mám sedieť, čumieť na pavúka a čakať, či niekto príde a zabije ho." Takto znel telefonát podľa portlandskej televízie KPTV spojovatešovi na polícii.

V skutočne až komickom telefonáte mu dievča vysvetlilo, že sa snažilo najskôr zavolať rodičov, ktorí nie sú doma, priateľov, dokonca susedov, ale nikoho nevie zastihnúť. A pavúk je vraj veľký ako bejzbalová loptička! Povedalo tiež, že sa necíti bezpečne.

Štyroch policajtov vyslali na pavúka

Napokon do domu boli poslaní štyria policajti, ktorí pavúka zabili a ponechali ho školáčke Makenne Sewell, aby bolo poslané na analýzu. Verte totiž, či nie, aj policajti sa čudovali veľkosti pavúka aj jeho výskytom. Išlo totiž o nebezpečný druh exotického pavúka, hnedého samotára alebo "brown recluse spider", ktorý sa v americkom štáte podľa tamojších médií obyčajne nevyskytuje.

Skutočne nebezpečný druh

Podľa Makenny tohto pavúka už pár dni predtým videli a mal pohrýzť jej matku, ktorá kvôli tomu skončila na pohotovosti. Pavúka však vtedy podľa KPTV nechytili. Makenna však navyše trpí svalovou dystrofiou, je pripútaná na vozík a má oslabenú imunitu. Pohryznutie tohto nebezpečného pavúka môže spôsobiť vážne problémy ako závažnú nekrózu (odumieranie tkanív) spojenú s devastáciou mäkkých tkanív, niekedy môže byť pohryznutie smrteľné.

Pavúčik veľkosti od 6 do 20 a viac milimetrov sa však nepovažuje za agresívneho a stáva sa naozaj zriedkavo, že by niekoho pohrýzol, pokiaľ by jeho život sám nebol ohrozený. Aj napriek tomu, že sa podľa vlastných slov cítila Makenna hlúpo, policajti sa vraj správali profesionálne a neuťahovali si z nej...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

KPTV/wikipedia, Ladyb695

Súvisiace články

Najčítanejšie správy