Polojasno
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Tajný sen chorej Alexy (5)? Mať opäť dlhé vlásky!
Zdielať na

Tajný sen chorej Alexy (5)? Mať opäť dlhé vlásky!

WASHINGTON / Prvý deň v škole je veľká vec. Trochu nervózna je z neho aj 5-ročná Alexa. Po intenzívnej liečbe leukémie totiž prišla o vlásky. Teraz sa bojí, ako ju jej noví spolužiaci prijmú.

Nechcela, aby sa jej spolužiaci smiali

Alexa pár týždňov pred svojím prvým veľkým dňom v škole otcovi pošepkala prianie: "Keby som tak mohla ísť do školy s vlasmi." Svoje plavé vlásky stratila po veľmi intenzívnej chemoterapii. Vypadávali vo veľkých chumáčoch a Alexe na hlávke už nezostalo takmer nič.

Otec sa pokúšal nájsť nejaké riešenie. Keď mu však povedali, že parochne z prirodzených vlasov stoja viac ako 1000 dolárov, vedel, že také niečo si dovoliť nemôže. Osud malej Alexy ale zaujal, jednu zo zamestnankýň dielne s parochňami, ktorej rodičia rakovine podľahli.

Dobrí ľudia chorému dievčatku pomohli

Zamestnankyňa spustila kampaň na pomoc malej Alexe. Cez známych, zákazníkov i neznámych dobrodincov vyzbierala peniaze zatiaľ na dočasnú parochňu. "Je úžasné, čo pre nás urobili, vôbec som niečo také nečakal," hovorí otec malej Alexy.

O týždeň Alexa ide do školy, aj s vláskami. O niekoľko mesiacov jej zrejme vyrobia aj trvalé príčesky na hlávku, aby vyzerala ako pred chorobou. "S otcom si občas plieskame po našich plešinách," hovorí Alexa.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy