Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Motív vraždy českej turistky a jej dcéry? Monika (†36) chcela rozvod!
Zdielať na

Motív vraždy českej turistky a jej dcéry? Monika (†36) chcela rozvod!

OSTRAVA / K dohadom o príčinách záhadnej smrti Moniky a jej dcéry Klárky na dovolenke v Egypte pribudla ďalšia šokujúca pochybnosť. Množia sa totiž informácie, že to manželom neklapalo. Vraj sa dokonca schyľovalo k rozvodu, ktorý mal Petr ťažko znášať. Správu priniesol český denník Blesk.

Vedela, že to je posledná dovolenka

Denník Blesk sa odvoláva na svedectvá ľudí, ktorí manželov z Karvinej poznali. Vraj to medzi nimi už dlhšiu dobu nebolo také ružové, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. "Čo viem, tak sa hovorilo o tom, že se majú rozísť," hovorí suseda Zlata (55). "Odísť od nich chcela Monika, čo on zrejme neuniesol,“ dodala.

A nie je zďaleka jediná! "Moja kamarátka s Monikou pracovala. Pred odletom sa jej zverila, že tohtoročná dovolenka v Egypte bude posledná spoločná a že chce podať alebo už podala žiadosť o rozvod,“ tvrdila ďalšia žena, ktorá si priala zostať v anonymite.

Už pred výletom si robil alibi

Ďalšou časťou do mozaiky o ich záhadnom vzťahu je výpoveď Monikinej známej z Karvinej Ivety (37). Tvrdí, že Petr bol chorobný žiarlivec. Je ľahké predstaviť si, ako s ním mohla žiadosť o rozvod zamávať. "Ona bola veľmi atraktívna, chodila aj pekne oblečená a upravená, že sa za ňou otáčali aj ženy. Ani sa nedivím, že na ňu žiarlil,“ hovorí Iveta. Dokonca tvrdí, že Petr mal zločin dobre premyslený.

"Mal pred spolupracovníkmi stále posielať žene zamilované esemesky, ako sa na dovolenku s ňou veľmi teší. To sú predsa súkromné veci, ale on si zrejme už vytváral alibi,“ dodáva Iveta.

Stopy zahladil žieravinou

Aký jed zabil matku s dcérou stále zostáva záhadou. Vrah mal podľa informácií portálu tn.cz na zahladenie stôp použiť agresívnu žieravinu hydroxid sodný. Ten je známy aj ako lúh. Vyzerá to tak, že vrah ho svojim obetiam injekčne vpichol priamo do žalúdka.

Ani ústa ani pažerák totiž rozleptaný nemali, ale žalúdok áno. Výsledok pitvy českých súdnych lekárov stále nie je známy. Hlavným podozrivým naďalej zostáva manžel zavraždenej ženy a otec 8-ročného dievčatka Petr.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy