Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Explózia na letisku v Pekingu. Bombu odpálil muž na vozíčku
Zdielať na

Explózia na letisku v Pekingu. Bombu odpálil muž na vozíčku

PEKING / Silná explózia v sobotu podvečer miestneho času otriasla letiskom v Pekingu. Podľa prvých informácií, ktoré na internete zverejnila štátna televízia, tu muž odpálil balík čierneho strelného prachu používaného v petardách.

Motív zatiaľ nie je známy

Incident sa odohral pri východe medzinárodných príletov, napísala agentúra Reuters. Motív ani žiadne ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú k dispozícii.

Internetový server čínskeho denníka South China Morning Post uviedol, že pri výbuchu bol zranený jeden človek. Ďalšie médiá uviedli, že jeden zranený bol prevezený do nemocnice, ale jeho stav zostáva neznámy.

Vyzerá to na samovražedný atentát

Čínska štátna televízia CCTV upresnila, že pri výbuchu sa zranil 34-ročný muž, Ťi Čung-sing. Na letisku odpálil podomácky vyrobené výbušné zariadenie plné strelným prachom z petárd. Zranil však našťastie len sám seba. Možný motív útoku, ktorý vyzerá ako pokus o samovražedný atentát, CCTV neupresnila.

Fotografie, ktoré sa objavili na internete, ukazujú niekoľko príslušníkov ochranky a ďalších zamestnancov letiska, ako pomáhajú niekomu na zemi. Kúsok od nich leží prevrátený vozík pre postihnutých.

Podľa najnovších informácií, bombu odpálil muž, ktorý bol pripútaný na invalidnom vozíku. Potvrdili to tamojšie úrady, prevádzka letiska nebola narušená.

Správu budeme aktualizovať!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy