Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Havária lietadla v San Franciscu má tretiu obeť
Zdielať na

Havária lietadla v San Franciscu má tretiu obeť

SAN FRANCISCO / Dievča čínskej národnosti sa stalo treťou obeťou nehody lietadla, ktoré havarovalo v kalifornskom San Franciscu v sobotu 6. júla. S odvolaním sa na nemocnicu v San Franciscu a čínske úrady o tom informovala agentúra Reuters.

Podľa vyhlásenia dvoch lekárov všeobecnej nemocnice v kalifornskom San Franciscu bolo dievča bližšie nekonkretizovaného veku od nešťastia v kritickom stave. Národnosť dievčaťa, ktoré svojím zraneniam podľahlo v piatok ráno, spresnil čínsky konzulát v San Franciscu.

Zahynuli aj dve 16-ročné študentky

Pri havárii Boeingu 777 Asiana Airlines zahynuli už predtým dve 16-ročné čínske študentky, pričom zranenia utrpelo ďalších vyše 180 ľudí.

Väčšinu zranených prijali práve do sanfranciskej nemocnice, zvyšok záchranári odviezli najmä do nemocnice v Stanforde. Stav ešte dvoch cestujúcich ostáva kritický.

Haváriu zapríčinil zrejme pilot

Na palube dopravného lietadla bolo 307 ľudí, z toho 16 členov posádky, ako aj 141 Číňanov, 77 Juhokórejčanov, 61 Američanov a jeden Japonec. Stroj absolvoval zhruba desaťhodinový let zo Soulu, ktorý bol zastávkou na ceste zo Šanghaja.

Podľa amerického Národného úradu pre bezpečnosť dopravy (NTSB) zostáva ešte veľa nezodpovedaných otázok o incidente. Hoci predstavitelia úradu odmietli špekulovať o príčine nešťastia, väčšina informácií zverejnených NTBS naznačuje, že vyšetrovanie sa zameriava hlavne na chybu pilota.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy